El CMQ porta recollides 1.100 firmes a favor del seu trasllat a l'antic hospital

Els treballadors allarguen la iniciativa fins a final de mes, quan faran entrega de les signatures al Govern municipal

19 mayo 2017 18:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els treballadors del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) van iniciar aquest estiu una recollida de firmes per defensar que el trasllat del centre es portés a terme a l’edifici de l’antic Hospital de Reus.

Passades diverses setmanes, el primer recompte que han realitzat els situa amb poc més de 1.100 firmes de suport per part dels ciutadans, un número que el comitè d’empresa del CMQ considera molt positiu però que confien a continuar ampliant abans que s’acabi aquest mes de setembre. Per aquest motiu, la plantilla del centre mèdic del carrer Gaudí anima als ciutadans que ho desitgin a col·laborar amb la causa.

La seva intenció és entregar les firmes al Govern municipal amb motiu de la celebració del consell d’administració de l’Hospital Sant Joan previst pel dia 30 d’aquest mes. Així doncs, tant les dependències del CMQ com les dels seus centres annexos i les parades del Mercat Central continuaran disposant dels papers necessaris per recollir les mostres de suport. En aquests, a més a més, s’hi pot llegir una breu nota del mateix comitè d’empresa que expressa els motius per defensar la zona del centre com la més adequada pels interessos de la ciutat.

Més enllà de les mostres de suport, la veritat és que el trasllat del centre dedicat a mútues i privats al centre de la ciutat és alguna cosa més que una possibilitat. Sobretot després que el Diari publiqués que membres de l’equip de govern, amb l’alcalde Carles Pellicer al capdavant, i tècnics de l’Ajuntament i del mateix CMQ visitessin les antigues instal·lacions per conèixer el seu estat actual en directe.

La més que probable mudança al carrer Sant Joan no suposarà cap gran novetat. I és que el mateix alcalde ja ha declarat més d’una vegada que la primera opció és situar l’espai al centre de la ciutat. Entre aquests destacaria una menor inversió econòmica pel fet de tractar-se d’un espai que estava ocupat per un hospital i perquè la seva arribada suposaria una important revitalització per a la zona centre.

En aquests moments, el CMQ rep anualment unes 85.000 visites i realitza prop de 100.000 exploracions complementàries i supera les 20.000 urgències.

Comentarios
Multimedia Diari