El COS de Reus es posa a cobert

La pluja obliga aquest dissabte que dos dels tres espectacles del Festival, programats per dur-los a terme al carrer, es traslladessin al Teatre Bravium provocant cues i desorientació entre el públic

19 mayo 2017 17:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els carrers de la ciutat s'han omplert de gom a gom aquest dissabte per poder veure els espectacles del XIX Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS. Malauradament, però, la pluja ha entorpit dues de les tres actuacions i remogut tota la programació d’exteriors. Així doncs, la improvisació ha estat la reina de la jornada. Tot i estroncar-se l’aposta d’enguany de fer més properes les funcions dunt-les al carrer, el Festival encara s'ha endut una alegria.

I és que en el cas de l’espectacle Huntresses, de Nicolas Ricchini Company, la meteorologia ha estat encara benèvola tot deixant que sortís a la perfecció. Ha estat el primer dels espectacles de carrer i s'ha fet a la plaça de Prim, on s'ha congregat una gran quantitat de persones per poder veure tot un teatre musical. Les intèrprets Julie Berroneau i Anna Borràs han brillat sota les ràfegues de l’equip de càmeres de professionals i aficionats que les immortalitzaven a cada gir, a cada moviment. El sinuós ball de la parella ha despertat molta expectació. Ha estat comuna la sorpresa en molts ulls en veure la flexibilitat amb la qual es movien les fèmines. Amb el seu cos han explicat la història d’una renúncia vital i de sacrifici personal per tal d’assolir un èxit. Sota la música de André Barros, les noies han fet vibrar l’escenari en cada canvi de ritme i amb molta coordinació. El teatre de gestos ha finalitzat amb una gran ovació, i llavors han caigut les primeres gotes.

En el cas de l’actuació simultània a la primera, la de l’intèrpret Pol Jiménez amb la funció Alfred prevista per dur-se a terme a la plaça del Doctor Sabater, ja ha tastat l’aigua. A aquesta se li ha sumat la que es faria temps més tard, la d’Anna Borràs i Ariadna Llussà amb el conjunt de peces de videoart i solos de Ballant històries a la Casa Rull. Després de moments de confusió, dubtes i un gran nombre de famílies consultant atabalades el programa de mà, s'ha anunciat que l’aixopluc alternatiu seria el Bravium Teatre. Així doncs, l’especialista Pol Jiménez ha fet confluir en un intens diàleg el seu propi cos i la música, la qual ha trontollat un parell de cops, deixant l’escenari en silenci. Seguint ritmes i la seva innata improvisació, Jiménez ha sortit del pas demostrant un bon domini de l’actuació.

La tarda ha seguit amb el conjunt d’espectacles d’Anna Borràs i Ariadna Llussà amb una sessió per separat d’un parell de solos de dansa contemporània i tres peces de videodansa. Els audiovisuals, a més, han fet patxoca.

Comentarios
Multimedia Diari