El Carnaval de Reus comptarà amb una carrossa de 80 anys

La FRAC ha volgut recuperar un element antic per a l’acte festiu i fer una picada d’ullet als carnavals d’abans 

26 febrero 2019 09:00 | Actualizado a 27 febrero 2019 19:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (FRAC), amb Pere Turellols al capdavant, va presentar ahir dilluns el cartell de l’acte festiu d’enguany, elaborat per Oriol Calabuig, també present en l’acte al Centre Cultural Castell del Cambrer. «El cartell volia posar de relleu l’acte típic de disfressar les estàtues de la ciutat i a través dels llaços grocs, també recordar un moment que, com el Carnaval, és viu a Catalunya», va dir Calabuig. 

El Carnaval de Reus, el qual tindrà lloc del 28 de febrer al 6 de març, comptarà amb una carrossa de 80 anys. «Tot va ser cúmul de casualitats, el carro va estar tancat durant anys en un magatzem i podem comptar amb ell enguany després de temps de negociació que s’ha perllongat quatre anys. Així doncs, sortirà per Carnaval i també als Tres Tombs», va dir el president de la FRAC, Pere Turellols. El procés de restauració ha estat exhaustiu, s’han refet parts senceres del carro i d’allò més sensibles. Tot i que no van voler donar a conèixer la despesa econòmica que va suposar sufragar la recuperació de l’element, Turellols va assegurar que «no ha estat del tot car» i «el pressupost de la reforma l’hem pogut amortitzar des de la federació, ja que sabem de primera mà que demanar ajuts i subvencions no té èxit». La posada en escena amb el carro inclourà un cavall negre que anirà guarnit de plomes negres al cap i un vestuari a joc.  

Pel que fa a la resta d’activitats habituals en la festivitat, el president de la federació de Carnaval de Reus va confirmar que «no incorporem cap més, perquè ja tenim força actes i suficient estem fent».  

Apropar-se al nucli de Reus

Un altre dels punts comentats per Turellols va ser que «cadascuna de les normatives relacionades amb el consum d’alcohol i comportament s’han aplicat i esperem que la presència de gent més gran a les colles garanteixin l’agermanament de les colles». Al Carnaval d’enguany i com ja va sent habitual, hi participaran entre unes 40 i unes 45 colles i 7.500 persones apuntades. 

«L’objectiu de poder arribar a tenir una flota de carrosses noves i que compleixin amb uns estàndards homogenis ja està més a prop. Esperem aconseguir endreçar el Carnaval entre els anys 2020 i 2021. Val a dir, però, que d’una quarantena de carrosses ja n’hi ha prop d’unes 15 que són noves», va afegir el president de la FRAC. I és que la fita no és una altra que  acostar-se cada cop més al nucli de Reus. «Cada cop ens anem apropant més al Tomb de Ravals. L’objectiu és entrar-hi».

Comentarios
Multimedia Diari