El Castell de Falset acollirà el nou museu d’història i patrimoni local

El municipi tornarà a disposar d’un espai dedicat a divulgar el patrimoni local després que l’anterior tanqués el 1990

19 mayo 2017 16:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

M. P.

La reconversió del Castell de Falset en museu d’història i patrimoni local ja ha començat. L’equipament va tancar portes l’1 de març i fins a l’agost es realitzaran en el seu interior els treballs que permetran que aquest edifici incorpori a la seva actual oferta museogràfica al voltant del món del vi la funció de museu.

D’aquesta manera, Falset recuperarà un espai dedicat a divulgar el patrimoni i la història de la localitat després que l’any 1990 el museu que hi havia fins llavors tanqués al públic. La previsió és que la reobertura de l’equipament es realitzi al mes d’agost coincidint amb la Festa Major.

En aquest nou espai s’hi exposaran algunes de les peces que hi havia a l’antic museu i que pertanyen al fons del Centre d’Estudis Falsetans, una entitat sense ànim de lucre fundada el 1964 i que té com a principal objectiu el foment i la conservació del patrimoni cultural del poble i de tota la comarca del Priorat. Aquest material es tracta de patrimoni arqueològic, geològic i també del món de la pagesia, amb els estris que s’utilitzaven antigament per al conreu de la vinya.


Captar nous públics
El nou pla director del projecte definitiu del que serà el Castell de Falset es troba en fase de redacció, després que l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona signessin un acord pel qual l’ens supracomarcal subvencionarà 18.000 euros.

Segons l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, amb el nou Pla Director es proposa captar nous públics, augmentar el nombre de visitants i consolidar el castell com un centre de referència per descobrir l’oferta cultural i enològica del territori.

«És moment de revisar els objectius i l’estratègia d’aquest espai museístic, ja que ha passat prou temps des de la seva inauguració l’any 2009», opina Domènech. D’aquesta manera, el Castell de Falset reobrirà pròximament amb objectius renovats i actualitzats.

Per la seva part, des de la Diputació de Tarragona se subratlla la voluntat d’atendre, com és el cas de Falset i el seu castell, aquells projectes i actuacions dels ajuntaments que tenen un interès singular i social, en bé dels seus habitants i del territori.

Comentarios
Multimedia Diari