Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Centre Cívic Ponent de Reus arrenca els pressupostos participatius

L’Ajuntament va presentar ahir el calendari d’execució dels diferents projectes aprovats després de ser escollits pels ciutadans 

Diari de Tarragona

Whatsapp

L’espai de joc obert per a famílies al Centre Cívic Ponent és el primer projecte dels proposats per la ciutadania dins el procés de pressupostos participatius que es farà realitat d’aquí a poques setmanes.

Durant els darrers mesos, els serveis tècnics municipals i la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència han treballat en contacte directe amb les persones i entitats que van proposar projectes posteriorment escollits per la ciutadania i han anat concretant els detalls de l’execució d’aquests projectes. Les diferents propostes s’executaran durant tot aquest 2018 i durant el primer trimestre de 2019.

L’Ajuntament de Reus, a finals de l’any passat, va portar a terme per primer cop els pressupostos participatius d’inversions sostenibles mitjançant un procés participatiu dividit en dues fases, una de presentació de projectes i una altra de votació per part de la ciutadania. Com a resultat d’aquest procés van sorgir 14 projectes guanyadors, 4 dins de la categoria de projectes grans per superar els 50.000 euros i 10 projectes petits per no superar els 50.000 euros.

Des de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s’ha realitzat una avaluació positiva des de l’òptica interna municipal, atès que s’ha incrementat la feina de proximitat i en contacte amb la ciutadania. El procés ha permès fer pedagogia sobre la participació ciutadana i donar a conèixer el funcionament i el treball intern que es realitza a les diferents regidories.

Internament i per tal d’anar fent l’acompanyament i seguiment dels projectes des del punt de vista tècnic i participatiu, durant el mes d’abril s’han fet reunions de manera personalitzada amb cadascuna de les persones que van presentar un projecte guanyador per conèixer de primera mà la seva proposta.

Recollides les inquietuds, propostes i intencions dels ciutadans i ciutadanes, es va començar a treballar durant el mes de maig en la seva redacció i, durant el mes de juny, amb el mateix objectiu d’acompanyament i de retorn, s’han tornat a fer les reunions amb les persones proposants sobre el terreny per explicar els projectes elaborats.

Aquestes reunions en la fase de disseny, implementació i execució dels projectes han estat una aposta participativa per la transparència i una planificació tècnica transversal i multidisciplinar de diferents àrees que ha generat confiança i credibilitat essent una clau de l’èxit en properes edicions i amb la finalitat d’anar fent pedagogia per incrementar la participació ciutadana.

Avaluació ciutadana

L’enquesta d’avaluació consisteix en un qüestionari on line que es realitza a través de la plataforma digital Reus Participa (www.participa.reus.cat) des del 27 de març a l’11 d’abril d’enguany, i va dirigida a totes les dones i homes empadronats a Reus majors de 16 anys.

Hi han participat un total de 228 persones. En general hi ha una bona valoració del procés de participació, amb notes de més de 7 en gairebé tots els aspectes (claredat de les dades, facilitat per participar, informació rebuda, punts de participació i calendari). 

Temas

  • reus
  • societat

Comentarios

Lea También