Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Sanitat

El Centre MQ aprovarà l'entrada d'un representant dels treballadors al seu consell

Serà aquest divendres en el transcurs del consell d'administració de la societat municipal. També es reuneix el de l'Hospital Sant Joan per tractar, entre altres temes, la seva delicada situació econòmica

F. Gras

Whatsapp
Un grup de treballadors del CMQ durant una protesta a la porta del centre al juliol. Foto: Alfredo González/DT

Un grup de treballadors del CMQ durant una protesta a la porta del centre al juliol. Foto: Alfredo González/DT

El consell d’administració del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) d’aquest divendres dia 30 de setembre aprovarà l’entrada d’un representant dels treballadors després de plantejar la qüestió, prèviament, en la Junta General de la societat. Amb aquesta decisió, el CMQ acompleix un acord pres en ple municipal perquè el comitè d’empresa tingui un conseller amb veu i vot al consell d’administració.

La situació, tot i ser una antiga reivindicació dels treballadors, no es repetirà a l’Hospital Sant Joan de Reus. Això és així perquè els sindicats majoritaris van rebutjar la seva entrada al consell per, entre altres motius, «existir un conflicte d’interessos». Segons van comunicar la setmana passada, no poden estar representats en els dos organismes perquè un conseller «ha de vetllar pels interessos de l’empresa que poden no coincidir amb els interessos dels treballadors». A hores d’ara, encara es desconeix la decisió que prendrà la plantilla que forma part de la Gestió Comarcal Hospitalària SA (Gecohsa).

En l’ordre del dia del consell d’administració del CMQ també figura un punt consistent en informar els consellers sobre el projecte de modificació de l’actual ubicació de l’edifici del carrer Gaudí a les dependències de l’antic hospital. Cal recordar que, en aquests, el trasllat de la clínica de mútues i privats al carrer Sant Joan és la primera opció que treballa l’Ajuntament de Reus quan hagi d’abandonar l’actual emplaçament. En aquests sentit, ara farà unes setmanes el Diari ja es feia ressò d’una visita que membres de l’equip de govern, amb l’alcalde Carles Pellicer al capdavant, tècnics municipals i treballadors del CMQ van realitzar a l’antic centre hospitalari.

Pel mateix divendres també estan convocats els consells d’administració de Gecohsa i de l’Hospital de Reus. Aquest darrer es preveu que vagi per llarg, ja que, entre altres qüestions, está previst que posi al dia la seva delicada situació econòmica-financera per saber el punt en el qual es troba i que analitzi com s’estan desenvolupant les mesures d’equilibri internes aprovades abans de l’estiu.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También