El Centre de Lectura manté viu el record de Regina Figuerola

L’entitat va organitzar el diumenge un acte en record a la bibliotecària coincidint amb el 80è aniversari dels bombardejos del 1937

18 septiembre 2017 10:44 | Actualizado a 18 septiembre 2017 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els bombardejos del 17 de setembre de 1937 van fer estralls a la ciutat. Sens dubte, van ser uns dels més sagnants i més recordats amb el pas del temps pels seus efectes. Un dels episodis més recordats va tenir lloc al Centre de Lectura, ja que les bombes van destrossar bona part de l’edifici i van posar fi a la vida de Regina Figuerola, la jove bibliotecària del centre que es trobava al seu interior en el moment del bombardeig. 

Des de llavors, el record de la Regina Figuerola segueix ben viu a l’entitat tant al seu edifici –la sala de lectura porta el seu nom– com en la memòria col·lectiva. Per aquest motiu, coincidint amb el 80è aniversari d’aquells fets, el Centre de Lectura va organitzar diumenge un acte en record de la bibliotecària i dels bombardejos del 1937. 

L’acte, que va reunir una quarantena de persones, va consistir en una conferència titulada ‘Guerra viscuda i memòria’, que va anar a càrrec del director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Plàcid Garcia.

Al llarg de la seva intervenció, va destacar també el seu paper com a corresponsal de guerra enviat en nombrosos conflictes bèl·lics com el de Sarajevo explicant les seves vivències personals.

Familiar de Rebull

L’encarregat de dirigir l’acte va ser el president de l’entitat, Jaume Massó, mentre que a la sala si podia observar un cartell la fotografia de la Regina Figuerola –filla de Josep Figuerola Barberà, pintor, i de Regina Rebull Torroja, modista de professió, i germana de l’escultor Joan Rebull– i una transcripció del manifest que diferents artistes i escriptors de l’època van firmar de rebuig als atacs ocorreguts a la ciutat i sol·licitant recursos per poder reparar els importants danys causats per les bombes feixistes. 

Comentarios
Multimedia Diari