Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Cicle Grans Mestres, una reflexió del món en què vivim

La setena edició s’estrenarà el 4 de febrer al Teatre Fortuny amb ‘John Gabriel Borkman’, un text d’Henrik Ibsen, que interpretarà Lluís Marco

Sílvia Fornós

Whatsapp
Josep Margalef, Elena Rubio, Francesc Cerro-Ferran, Lluís Marco i Daniel Recasens. FOTO: S. F.

Josep Margalef, Elena Rubio, Francesc Cerro-Ferran, Lluís Marco i Daniel Recasens. FOTO: S. F.

Inèdit, singular i fruit del mèrit i de l’esforç. Amb aquests atributs, el Cicle Grans Mestres afronta la setena temporada. El Teatre Fortuny de Reus acollirà set representacions que seguiran defensant «textos d’autors poc usuals en les cartelleres nacionals», segons va explicar Francesc Cerro-Ferran, director artístic. Sota el lema Temps de Reflexió, la programació convidarà a la reflexió individual i col·lectiva en el món en què vivim, d’acord amb l’època i les necessitats actuals. Aquesta nova temporada continua apostant per la presència, sobre l’escenari, d’actrius i actors del territori, així com pels muntatges audiovisuals d’Ivó Vinuesa. La presentació de la programació també va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, l’actor Lluís Marco i el gerent del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef. 

El cicle començarà el 4 de febrer, a les 21 hores, amb John Gabriel Morkman, un text d’Henrik Ibsen, que interpretarà Lluís Marco. És una proposta en format monòleg que aproparà al públic al món de les falses aparences, els somnis trencats, l’orgull i les oportunitats perdudes. L’actor Lluís Marco va destacar que «el temps de reflexió requereix el silenci, perquè el silenci fa pensar què ha dit, per què ho diu, què li passa, d’on ve, què sap ella... Els autors que pertanyen a l’època on la llum era deficient, tenien moltes hores de silenci i escrivien coses importants com aquestes». 

La programació continuarà al març amb El Rèquiem de Prípyat /Txernòbil 1986, per donar veu als testimonis reals que van viure i sobreviure uns dels dies més funestos de la història moderna de la humanitat. La interpretació anirà a càrrec de Joan Carreras. A l’abril el protagonista serà Otel·lo que arribarà al Cicle Grans Mestres de la mà del Festival Internacional de Peralada i amb l’actriu Marta Marco i els actors Josep Julien i Joan Carreras. «L’espectacle s’apropa a una posada en escena pura», va assegurar el director artístic. 

L'AGENDA

4 de febrer: ‘John Gabriel Borkman’.
3 de març: ‘El rèquiem de Prípyat/Txernòbil 1986’.
7 d’abril: ‘Otel·lo’.
5 de maig: ‘Rebentem Europa/La bèstia del nou món’.
2 de juny: ‘Entre tu i jo/Les oportunitats perdudes’.
6 d’octubre: ‘La teoria del silenci /El moviment de les paraules’.
3 de novembre: ‘Crim i càstig’

Després, al maig, agafarà el relleu Rebentem Europa/La bèstia del nou món amb Ester Cort i Arnau Puig. Es tracta, segons va destacar Francesc Cerro-Ferran, «d’un espectacle de confecció expressa per al cicle i el text és un clam contra el virus de l’extrema dreta i contra els fanatismes que capgiren l’ordre universal». 

El primer semestre s’acomiadarà amb Entre tu i jo/Les oportunitats perdudes (2 de juny) i l’actriu Mar Ulldemolins, qui serà la veu d’una reflexió polièdrica sobre l’amor, la mort i totes aquelles paraules que algun dia vam perdre en el nostre lèxic emocional. Les dues últimes representacions seran a l’octubre i al novembre amb La teoria del silenci/El moviment de les paraules i Crim i càstig, respectivament. Sobre la primera proposta, el director artístic va destacar «la interpretació d’Enric Majó en un viatge al centre de la paraula i al seu conseqüent moviment en ser verbalitzada», mentre que del text de Fiodor Dostoièvski va explicar que «és una de les obres universals per excel·lència del realisme i cabdal de les lletres russes».

Temas

Comentarios

Lea También