Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Cinema Infantil en Català guanya aforament amb el trasllat al Palace de Reus

La desaparició de les pel·lícules de 35 mm ha propiciat el canvi d´ubicació de l´Orfeó reusenc a aquest nou espai, on es van elaborar unes millores tecnològiques recentment

Cristina Valls

Whatsapp
Imatge de la façana del cinema Reus Palace, el nou emplaçament del cicle de cinema infantil.  Foto: alba mariné

Imatge de la façana del cinema Reus Palace, el nou emplaçament del cicle de cinema infantil. Foto: alba mariné

La desaparició de les pel·lícules en format de 35 mm ha propiciat el canvi d’ubicació del Cicle de Cinema Infantil en Català, ubicat fins ara a l’Orfeó reusenc, als Cinemes Reus Palace –ubicats al carrer Batan–. En l’estrena del cicle, el pròxim 13 de febrer, el Cinema Infantil tindrà doncs nou emplaçament amb un aforament més ampli per a cada sessió. Per encetar aquesta nova edició, s’estrenaran novetats: per una banda els preus s’han rebaixat a 3 euros per persona; a més, l’horari de projecció també ha estat modificat. Els dies escollits seran dissabtes i diumenges a les 16.00 hores des del 13 de febrer al 13 març.

El cicle està organitzat per la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat. Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i també presidenta del CNL de Reus, Maria Dolors Sardà, va agrair ahir a l’Orfeó reusenc la seva tasca projectant fins a 100 pel·lícules. Va dir sentir-se «molt satisfeta, perquè el Cinema Reus Palace s’hagi fet seu el Cicle de Cinema Infantil», del qual va dir «podran gaudir més famílies i a un preu més assequible».

Canvis tècnics al Palace

Arran els canvis tecnològics elaborats als Cinemes Reus Palace, on es van poder digitalitzar les instal·lacions, la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística van proposar la sala de projeccions per tal d’afegir el Cicle de Cinema Infantil. L’empresa gestora d’aquests cinemes es va mostrar molt receptiva per oferir estrenes en llengua catalana i això li ha permès millorar el cicle a la ciutat. A més, el cinema esdevé un espai escaient per poder normalitzar la llengua pròpia d’un territori.

El Cicle de Cinema Infantil en català encetarà la seva catorzena edició els caps de setmana amb una selecció de pel·lícules de nova fornada. El 13 i 14 de febrer es projectarà el llargmetratge de Charlie Brown i Snoopy; el cap de setmana del 20 i 21 de febrer serà el torn de Inside Out, Del Revés; Els dies 27 i 28 de febrer els infants gaudiran amb Els Mínions; arribat el mes de març, els dies 5 i 6, es projectarà Hotel Transilvania; i, els dies 12 i 13 de març , Atrapa la bandera.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También