El Col·legi d’Advocats de Reus crea el Servei d’Atenció Jurídic Animalista

Es posarà en marxa aquest el primer divendres de cada mes amb dos advocats especialitzats per ajudar a solucionar els diversos casos 

09 enero 2018 15:04 | Actualizado a 09 enero 2018 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Proporcionar tota la informació necessària en cas de patir un cas que afecti a un animal i establir les directrius correctes. Amb aquest objectiu, la Comissió per la Defensa dels Drets dels Animals del Col·legi d'Advocats de Reus ha engegat el primer Servei d'Atenció Jurídic Animalista (SOJA), el qual s'activarà aquest divendres 12 de gener. Tal com ha dit la responsable de la Comissió impulsora, Yvonne Figueras, aquest dimarts en el marc de la presentació en roda de premsa, "es tracta d'un servei important i innovador", el qual fixa el seu focus a la poca informació que tenen els ciutadans en no saber gestionar un possible cas de maltractament animal o quins camins s'han de seguir".  Formular un servei com el SOJA ha esdevingut una decisió conjunta de tota la comissió, ja que "al principi, ja rebíem consultes". A més, el tarannà dels lletrats de l'agrupació que vetlla pels drets dels animals "va pensar que esdevenia una necessitat a satisfer". 

Els horaris seran de les 10 a les 12 hores del matí a la seu del Col·legi d'Advocats

Es tracta d’un servei totalment gratuït i altruista que es donarà el primer divendres de cada mes a la seu de l’ens col·legial de les 10 a les 12 hores del matí. Hi haurà dos advocats especialitzats per atendre els diversos casos que es presentin i es podran fer consultes anònimes. "La nostra implicació i posterior seguiment dependrà de la magnitud del cas i de les seves característiques concretes", ha continuat detallant Figueras. Amb tot això, la comissió no s'ha establert un nombre màxim de casos per "solucionar", sinó que "mirerem d'atendre totes les peticions que ens puguin arribar i en funció d'això, adaptarem els nostres horaris". 

Val a dir que també existeix l'opció de posar-se en contacte amb el servei mitjançant el telèfon del mateix Col·legi (977 34 08 50) i el correu electrònic de la comissió, impulsora de la iniciativa, (cpda@advocats reus.org). 

Dos patrocinadors amb la causa 

Per la seva banda, la Degana del Col·legi d’Advocats de Reus, Encarna Orduna, a banda de fer esment de com es va crear la comissió, també ha reiterat la naturalesa d’aquest servei. “Cal recordar que és una iniciativa totalment voluntària, que ha nascut de la implicació de la comissió impulsora de la iniciativa”, ha esmentat. Per tal de fer visible aquest servei ciutadà, també es farà publicitat a través de tríptics, els quals es trobaran a la seu del Col·legi d’Advocats de Reus, altres administracions i comerços. De fet, s’han aconseguit dos patrocinadors que emparen la causa: Mediterrani Veterinaris i Asociación Esperanzadogs.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari