Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Concurs Exposició Nacional de Roses de Reus s’obre a la tecnologia

L’esdeveniment arriba a la seva 72ena edició tot innovant amb la inclusió d’un concurs fotogràfic d’Instagram com a activitat paral·lela amb l’objectiu d’actualitzar-se

Cristina Valls

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’un Concurs Exposició Nacional de Roses de fa un parell d’anys.  FOTO: Alfredo González.

Imatge d’arxiu d’un Concurs Exposició Nacional de Roses de fa un parell d’anys. FOTO: Alfredo González.

Amb l’arribada de la primavera, torna el Concurs Exposició Nacional de Roses, que omplirà de roses la ciutat a finals de setmana, els dies 4, 5 i 6 de maig.

L’acte, en la seva 72ena edició, centrarà com ja és habitual les seves activitats al Teatre Bartrina i al Centre de Lectura (CdL)de Reus. A tall de novetat i amb motiu de l’Any Roseta Mauri, la decoració estarà relacionada amb el món de la dansa. De fet, el dia de la inauguració, dissabte 4 de maig, els alumnes de l’Escola de Dansa de l’ateneu oferiran unes pinzellades de dansa i oferiran també actuacions dissabte, diumenge i dilluns (19h) al Bartrina. Enguany, el Cor Mestral també col·laborarà per coronar l’acte de cloenda.

«El Concurs és una activitat tradicional i un atractiu turístic i de promoció de ciutat. A més, diversos comerços locals en fan ressò, prova de la seva consolidació», va dir ahir la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles. També va esmentar, com a novetat i «actualització cap al món de les xarxes socials», la realització d’un concurs fotogràfic a Instagram amb l’etiqueta #CONCURSROSESREUS19, tot esmentant el compte @centrelectura.

Hi haurà tres categories: la més orginal, la més floral i la més de Reus. Per la seva banda, el comissari de l’exposició, Rafel Ferré Masip, va destacar que la glosa enguany anirà a càrrec de l’arquitecte i soci de l’entitat cultural, Anton M. Pàmies. Va parlar també de la importància de la decoració en el marc del concurs: «Es decorarà la façana, el vestíbul de l’ateneu i el del Teatre Bartrina, hi haurà centenars de roses. Tot plegat, es realitza gràcies al patrocini de Vermuts Miró i de l’Agència Reus Promoció. També col·labora l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, entre altres.  

Imperfecció amb intenció

L’artista creadora del cartell d’enguany, Marie France Veyrat, també va dir la seva: «L’obra està creada a partir de diverses fotos captades durant anys a les diferents exposicions de roses. A través d’una manipulació informàtica, vaig cercar un resultat imperfecte intencionadament, responent a la pràctica del Glitch Art, on s’empren errors digitals o analògics amb finalitats estètiques». 
Per consultar les activitats i les bases del Concurs Exposició Nacional de Roses, hi ha un espai habilitat al web de l’ateneu reusenc, www.centredelectura.cat.

Temas

Comentarios

Lea También