El Concurs Exposició Nacional de Roses de Reus s’obre a la tecnologia

L’esdeveniment arriba a la seva 72ena edició tot innovant amb la inclusió d’un concurs fotogràfic d’Instagram com a activitat paral·lela amb l’objectiu d’actualitzar-se

01 mayo 2019 17:28 | Actualizado a 08 mayo 2019 12:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb l’arribada de la primavera, torna el Concurs Exposició Nacional de Roses, que omplirà de roses la ciutat a finals de setmana, els dies 4, 5 i 6 de maig.

L’acte, en la seva 72ena edició, centrarà com ja és habitual les seves activitats al Teatre Bartrina i al Centre de Lectura (CdL)de Reus. A tall de novetat i amb motiu de l’Any Roseta Mauri, la decoració estarà relacionada amb el món de la dansa. De fet, el dia de la inauguració, dissabte 4 de maig, els alumnes de l’Escola de Dansa de l’ateneu oferiran unes pinzellades de dansa i oferiran també actuacions dissabte, diumenge i dilluns (19h) al Bartrina. Enguany, el Cor Mestral també col·laborarà per coronar l’acte de cloenda.

«El Concurs és una activitat tradicional i un atractiu turístic i de promoció de ciutat. A més, diversos comerços locals en fan ressò, prova de la seva consolidació», va dir ahir la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles. També va esmentar, com a novetat i «actualització cap al món de les xarxes socials», la realització d’un concurs fotogràfic a Instagram amb l’etiqueta #CONCURSROSESREUS19, tot esmentant el compte @centrelectura.

Hi haurà tres categories: la més orginal, la més floral i la més de Reus. Per la seva banda, el comissari de l’exposició, Rafel Ferré Masip, va destacar que la glosa enguany anirà a càrrec de l’arquitecte i soci de l’entitat cultural, Anton M. Pàmies. Va parlar també de la importància de la decoració en el marc del concurs: «Es decorarà la façana, el vestíbul de l’ateneu i el del Teatre Bartrina, hi haurà centenars de roses. Tot plegat, es realitza gràcies al patrocini de Vermuts Miró i de l’Agència Reus Promoció. També col·labora l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, entre altres.  

Imperfecció amb intenció

L’artista creadora del cartell d’enguany, Marie France Veyrat, també va dir la seva: «L’obra està creada a partir de diverses fotos captades durant anys a les diferents exposicions de roses. A través d’una manipulació informàtica, vaig cercar un resultat imperfecte intencionadament, responent a la pràctica del Glitch Art, on s’empren errors digitals o analògics amb finalitats estètiques». 
Per consultar les activitats i les bases del Concurs Exposició Nacional de Roses, hi ha un espai habilitat al web de l’ateneu reusenc, www.centredelectura.cat.

Comentarios
Multimedia Diari