El Consell Comarcal del Baix Camp prepara una solució al problema dels animals abandonats

L'ens crea una comissió per un nou servei de recollida i manutenció d'aquests animals. La idea és tenir enllestida la proposta a finals d'any

19 mayo 2017 17:42 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Representants de les set forces polítiques del Consell Comarcal del Baix Camp esperen tenir enllestida a finals d’any una proposta de gestió del servei mancomunat de recollida i manutenció d’animals abandonats. Aquesta és una de les principals conclusions de la Comissió d’Estudi creada a instàncies del president del Consell, Joaquim Calatayud, que es va reunir per primera vegada aquest dimarts 18 d’octubre després que la Junta de Govern comarcal aprovés la seva creació a principis de mes.

Durant la reunió, els representants de CiU, ERC-AM, CP, CUP, PPC, C’S i Ara van poder conèixer els tres documents que s’han treballat des de fa mesos per part de tècnics del Consell Comarcal del Baix Camp i de l’Ajuntament de Reus en relació a una solució comarcal per a la recollida i la manutenció d’animals abandonats.

L’objectiu de la Comissió, segons expliquen des del Consell, és donar una solució definitiva a la problemàtica dels aproximadament 350 animals domèstics (específicament gossos i gats) que cada any s’abandonen a la comarca. Fins al moment, per realitzar aquest servei, la majoria d’administracions tenen convenis amb entitats sense ànim de lucre que s’encarreguen de la recollida i de la manutenció dels animals abandonats.

Fonts de l’ens comarcal recorden que, d’un temps ençà, les exigències de la normativa estan fent inviable aquesta solució, tant des del punt de vista econòmic com de les condicions en què es realitza el servei, sobretot pel que fa a la manutenció i la cura dels animals recollits.

La importància del xip

A més d’establir una proposta sobre el model de gestió del servei, la Comissió d’Estudi del Consell també proposarà una ordenança específica als ajuntaments del Baix Camp, remarcant la importància d’incidir en la col·locació del xip identificatiu als animals i en què cada municipi disposi d’un cens actualitzat d’animals domèstics per tal de poder identificar adequadament els propietaris de l’animal si aquest es perd o és abandonat.

De fet, la problemàtica generada pel sistema actual i la possibilitat d’establir un nou model de gestió comarcal del servei de recollida i manutenció dels animals abandonats ja s’ha tractat en tres de les quatre reunions que s’han produït aquest any del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca, últim a Riudecanyes el passat 13 d’octubre, i finalment en el Ple del passat 27 de setembre el president del Consell Comarcal va anunciar la creació d’aquesta Comissió d’Estudi, un cop ja es disposava dels tres informes tècnics esmentats.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari