Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Consell Comarcal del Priorat contracta 9 persones per tasques de neteja i manteniment

Les contractacions s'han dut a terme mitjançant línies d'ajuts per a persones en situació d'atur

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una part de les tasques han estat de manteniment municipal i neteja de senders. Foto: consell comarcal del priorat

Una part de les tasques han estat de manteniment municipal i neteja de senders. Foto: consell comarcal del priorat

Des de finals de desembre, i per mitjà de diversos plans d'ocupació, el Consell Comarcal del Priorat compta amb brigades (nou treballadors i treballadores) per realitzar, d'una banda, tasques de manteniment municipal i de senders i, de l'altra, neteja d'espais municipals i llars del Servei d'Assistència a Domicili.

Aquestes brigades s'acullen a tres línies de subvenció. La primera, que empara sis treballadors a jornada completa i amb accions formatives, s'emmarca en la línia Treball i Formació per a persones no perceptores de prestacions de desocupació o subsidi i preferentment més grans de 45 anys (PANP). Quatre dels beneficiaris treballaran durant sis mesos, i els altres dos ho faran durant un any. Aquesta línia està finançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. La segona línia de subvenció és per a un treballador en situació d'atur i beneficiari de la renda mínima d'inserció (PIRMI) per un període de sis meses a jornada completa i amb acció formativa. La tercera línia és per a dues treballadores del programa Treball i Formació per a dones en situació d'atur (DONA) per un període d'un any a jornada completa i amb acció formativa. Aquestes dues línies d'ajuts són finançades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

A hores d’ara, la brigada de manteniment i serveis forestals ha realitzat tasques per als ajuntaments del Molar i Capçanes, i es preveu que en faci per als ajuntaments de Cabacés, Bellmunt, Falset, Torroja, Cornudella de Montsant, Marçà, La Vilella Baixa, Gratallops i Poboleda. A banda, aquests treballadors també han rebut formació sobre riscos laborals i s'estan preparant per obtenir el certificat professional en Activitats auxiliars en aprofitaments forestals.

Pel que fa a les brigades de neteja, aquestes s'encarreguen diàriament de tenir cura de serveis municipals i també llars que reben el Servei d'Assistència a Domicili. Aquestes brigades duran a terme al llarg cursos de formació del SOC, després que ha hagin finalitzat la formació sobre riscos laborals.

Temas

Comentarios

Lea También