El Departament de Cultura promociona la Casa Pairal de Gaudí

Les visites s’han inclòs al portal de Patrimoni i el municipi ho veu com una oportunitat

31 agosto 2020 07:10 | Actualizado a 31 agosto 2020 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha inclòs les visites a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí a l’agenda virtual del portal del Patrimoni Cultural català. La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Riudoms, Inma Parra, destaca la importància d’aparèixer en aquest portal perquè «ens ofereix una gran oportunitat de promoció al món», destaca. 

Des del consistori riudomenc es recorda que aquest lloc web ofereix una selecció dels elements culturals més destacats i recull tot tipus de propostes i activitats, com són visites, rutes, escapades i esdeveniments, per descobrir i gaudir el patrimoni cultural de Catalunya. Al mateix temps, és una eina per donar a conèixer i promocionar aquest patrimoni. En l’espai dedicat a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí, s’hi pot trobar la informació relacionada amb les visites guiades i, a la vegada, permet fer la reserva per visitar l’equipament.

La casa va pertànyer des del segle XVIII als avis del reconegut arquitecte, després al pare i finalment al mateix Antoni Gaudí. El 1925, un any abans de la seva mort i en no tenir descendència, Gaudí la va cedir a l’Arquebisbat de Tarragona, junt amb el Mas de la Calderera i altres béns que posseïa, amb la condició que els beneficis de la seva venda o aprofitament fossin destinats a la Fundació Verge de Montserrat.
A la Casa Gaudí, s’hi trobava ubicat el taller de caldereria que ocupà tota la vida el seu avi patern i que després utilitzà com a taller el seu pare, conjuntament amb el de Reus.

L’any 2000, l’Ajuntament de Riudoms finalitzà un llarg tràmit de compra de la Casa Pairal de la família Gaudí i la va convertir en un centre d’homenatge a la vida de l’arquitecte. El 25 de juny de 2002 es va inaugurar la Casa Pairal Gaudí, en el marc dels actes commemoratius de l’any Gaudí programats a Riudoms.

Ruta de l’arquitecte des de 2019

El fet que el Departament de Cultura hagi inclòs les visites a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí al portal del Patrimoni Cultural català va en la línia en la que el consistori està treballant en els darrers anys: promocionar el municipi a través del reconegut arquitecte modernista Antoni Gaudí. Precisament, l’any passat Riudoms va inaugurar una escultura dedicada a l’arquitecte (a finals de gener). Pocs mesos més tard, s’inaugurava la Ruta Gaudí Riudoms, amb l’objectiu de convertir-se en el punt de partida per conèixer els orígens de la vida i obra de l’artista. 

La ruta està formada per dotze punts d’interès, tots ells amb panells informatius. L’itinerari inicia el seu recorregut a la plaça de l’Arbre, un homenatge a Gaudí de l’arquitecte japonès Hiroya Tanaka, on es barregen elements dels jardins japonesos i de l’arquitectura gaudiniana. A continuació, fa una parada davant de la Casa Pairal i de l’Epicentre Gaudí, i continua fins a la Casa dels Nebot. Seguidament, enfila el carrer Major, el carrer de les Galanes i el carrer Sant Jaume, per acabar a la plaça de l’Església.

Comentarios
Multimedia Diari