El Dia Internacional de la Dansa fa tremolar Reus

El Teatre Fortuny i la plaça de la Llibertat van ser els llocs claus on es van realitzar les diverses activitats

19 mayo 2017 15:28 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La capital del Baix Camp va gaudir ahir dissabte d’un elogi als ritmes i les melodies dins la celebració del Dia Internacional de la Dansa, un acte emmarcat dins la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. El Teatre Fortuny i la plaça de la Llibertat van ser els llocs claus on es van realitzar les diverses activitats.

Per encetar la gran cita, el conseller de Cultura, Santi Vila, va llegir el manifest durant els actes que organitza l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona a la plaça de la Llibertat. A partir d’aquí, el ball flamenc va protagonitzar gran part de la jornada, la qual va acollir la sessió de la ‘Cultura flamenca a Catalunya’, un número organitzat per les entitats Grupo Flamenco Buen Color i Grupo Rociero Mezcla de Raíces. En definitiva, el Dia Internacional de la Dansa va fer tremolar Reus en una diversitat de gèneres musicals i coreografies treballades.

Tallers musicals variats

Pel que fa a la resta de la tarda, es van dur a terme una sèrie de tallers de diferents disciplines. En són uns exemples els que va impartir Neus Expósito amb el seu toc contemporani, Adriana Robles amb un taller de jazz, Samu Fayed amb hip hop, Anna Llombart amb una sessió de body percussion i Laura Mestres amb una d’espanyol i flamenc, entre moltes altres especialitats. Arribades les 21 hores, el Teatre Fortuny va acollir la Gala, la qual arriba a la seva 32a edició amb un èxit d’acollida d’alumnes i familiars. Més de trenta coreografies, en les especialitats de clàssic, contemporani, Jazz, espanyol i flamenc, i de forma excepcional hip hop, van arribar a lluir-se als ulls de la ciutadania reusenca. Val a dir que una setzena d’escoles de dansa van participar a la multitudinària celebració, la qual va ser creada per la Unesco l’any 1982. Se celebra per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, un estudiós que va crear el ballet modern.

Comentarios
Multimedia Diari