Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Domènech i Montaner suma tres anys d’intercanvis amb un institut de Berlín

Entre l’octubre i el novembre s’acolliran quatre alumnes alemanys més

Cristina Valls

Whatsapp
Els alumnes alemanys Joël Feliciano, Max Damms i Ritchie Adenuja,amb la coordinadora de les pràctiques Andrea Gottschalk. Foto: cedida

Els alumnes alemanys Joël Feliciano, Max Damms i Ritchie Adenuja,amb la coordinadora de les pràctiques Andrea Gottschalk. Foto: cedida

El procés d’intercanvi d’alumnes en pràctiques entre l’Institut Domènech i Montaner de Reus i els de l’Institut OSZ Tiem de Berlín ja compleix tres anys. Tot va començar amb una recerca del coordinador i sotscoordinador de la Mobilitat Internacional, Lluís Calderó i Santi Mensa respectivament. 

Van visitar empreses i instituts berlinesos durant el juny de 2016 en el marc del programa Erasmus+ de formació per a professors d’Electricitat Electrònica, Energia i Aigua i una visita més específica del coordinador el setembre del mateix any, amb la col·laboració de la coordinadora del centre OSZ Tiem d’Alemanya, Andrea Gottschalk. A partir d’aquí, ambdues institucions van iniciar l’estada en pràctiques de set setmanes a l’empresa AME del polígon Agro-Reus per part dels alumnes alemanys Ritchie Adenuja, Maximilian Damm i Joël Feliciano. Van ser a la capital del Baix Camp els mesos d’octubre i desembre del 2016. 

Posteriorment, dos alumnes de grau mitjà de l’especialitat d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, en Liviu Calmis i l’Albert Vidal, van fer l’estada de pràctiques a l’empresa durant quatre setmanes el juny del 2017 a l’empresa Aucoteam Gmhr de Berlín. Val a dir que paral·lelament també hi havia dos alumnes més, els germans Adrián i Rubén González Martínez fent les seves pràctiques a l’empresa a Malta –tot plegat, coordinat per en Marco Arcella del Malta Vocational Centre–. 

Enguany, entre els mesos d’octubre i novembre, per darrer cop s’acollirà quatre alumnes alemanys més: Marc Arnold, Miguel Heinicke de la Flor, Leroy Hulak i Lucas Schleusener. Els alumnes formaran equips de dos per dur a terme les pràctiques durant set setmanes a les empreses AME i IPTE del polígon Agro-Reus. Això obre l’alternativa de què el proper mes de juny de 2018, el centre reusenc pugui enviar quatre alumnes més d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques cap a Berlín on possiblement faran les pràctiques a l’empresa Aucoteam Gmhr. 
La selecció dels esmentats alumnes està ja en marxa des del moment en el qual el centre reusenc ha obtingut els resultats acadèmics pertinents i han avaluat l’actitud dels alumnes que aquest curs passat han acabat el primer curs dels esmentats estudis. L’Institut Domènech i Montaner espera que aquests intercanvis es puguin ampliar en un futur en altres de les especialitats que s’imparteixen al centre, com és el cas de la branca de Mecànica, els Serveis a la Producció o les Telecomunicacions. Barallen també l’opció d’obrir-se a altres ciutats de l’Europa comunitària.

Temas

Comentarios

Lea También