El FEC celebra els seus 20 anys amb una pausa en la secció competitiva 'per repassar els seus orígens'

L'exhibició de totes les peces serà gratuïta, perquè 'el públic serà protagonista de l'edició'

07 marzo 2018 13:04 | Actualizado a 08 marzo 2018 17:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) compleix 20 anys de la seva creació i posarà l'accent al públic, qui "serà el protagonista de l'edició". L'efemèride se celebrarà, del 22 al 24 de març, amb totes les exhibicions audiovisuals gratuïtes i, segons ha remarcat aquest dimecres l'equip artístic, "amb una aturada en la secció competitiva de Panorama", ja que "és un any de festa i pausa per repassar els seus orígens". L'esdeveniment, inclourà com a novetat una festa de cloenda amb un concert musical sorpresa. Els espais on es durà a terme el FEC seran el Teatre Bartrina, el Bravium Teatre i la plaça del Mercadal.

El premi honorífic reconeixerà la trajectòria de l’artista de Vinaròs Carles Santos, a títol pòstum

"És moment de fer retrospectiva de tot el que hem aconseguit. Hem patit canvis de programació i de seu. Vam iniciar l'activitat a Cambrils i vam acabar a Reus. Tot ens ha fet créixer. En aquesta vinenta edició, volem agraïr la presència del públic lleial a l'acte. També hem fet una tria dels millors curtmetratges europeus. Tot i no haver passat pel filtre d'un jurat de competició, han estat escollits pensant en la qualitat", ha expressat un dels directors artístics del FEC Festival, Christian Inaraja. 

El fet de no comptar amb una secció competitiva 'per se', implica l'absència de molts dels directors que en altres festival sí que havien vingut. "No ho contemplem com a un factor negatiu. Ja vam fer una aturada fa 5 anys quan vam canviar de seu. Enguany, potser hem tingut més temps per fer una selecció de peces. Habitualment rebíem fins a 3.000 propostes", han explicat Inaraja i la seva homòloga, Sílvia Ferran.

L'activitat Microfilms serà  l'única modalitat que estarà subjecta a concurs

Pel que fa a les seccions  es conservarà la de Panorama, sense competició, que inclourà  13 curtmetratge s europeus, tres dels quals són d’autoria catalana. Alguns títols són 'El fracaso', de Daniel Remon (Espanya) i 'J'attens Jupiter, d'Agathe Riedinger (França). A la secció Retrospectiva hi haurà  15 peces audiovisuals, que ja van aparèixer en edicions  anteriors del FEC. Alguns exemples són 'Atlantic Avenue', de Laure de Clermon (França) Edició 2014 i 'Cowboys Janken Ook', de Mees Peijnenburg (P. Baixos) de l'Edició de 2015. Val a dir que l'activitat Microfilms, serà l'única modalitat que estarà subjecta a concurs, la qual en aquesta edició rep el patrocini de Vermuts Miró.

Altres activitats

La programació d'actes  del festival de curtmetratges inclourà les activitats paral·leles  de sempre: el taller juvenil de Minicurts, els Drugmetratges, les sessions infantils i l’Aula de Cinema/Reality Bites. 

Quant al premi honorífic que es lluirà cada any, el FEC Festival reconeixerà la trajectòria de l’artista de Vinaròs Carles Santos, qui a títol pòstum se li premiarà la seva estreta relació amb el món de la creació. El guardó serà recollit per l’artista i col·laboradora de Santos, Mariaelena Roqué.

Per consultar la programació, podeu visitar el web del FEC o donar click aquí

Comentarios
Multimedia Diari