El Festival Accents es consolida com altaveu de la música catalana

Des d’aquest dissabte i fins al 20 de desembre, el certamen ha programat una vintena d’actuacions, entre Reus i les localitats de Cambrils, Riudoms, Mont-roig del Camp i Alcover

02 octubre 2019 06:00 | Actualizado a 06 octubre 2019 07:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Mice, el projecte en solitari de Miren Narbaiza, arribarà per primer cop a Reus aquest dissabte (13 h, Jardins Casa Rull) per estrenar la sisena edició del Festival Accents 2019. Enguany, 19 grups i artistes són els protagonistes de la programació, que omplirà la tardor de música catalana i per primer cop convidarà grups en eusquera. «El festival va néixer fa 6 anys, inicialment al Centre d’Art Cal Massó, i després s’ha anat expandint primer per la ciutat i després per la comarca i comarques veïnes, amb la voluntat de portar a Reus i a les poblacions del Camp de Tarragona algunes de les propostes de música d’autor d’arreu dels Països Catalans i algunes pinzellades de fora», va explicar el director artístic del Festival Accents, Isaac Albesa.

Reus continuarà sent la seu principal, juntament amb Cambrils, Riudoms, Mont-roig del Camp i Alcover. Després de l’estrena, un cant a l’agroecologia, les arrels i els cicles de la natura agafarà el relleu de la programació de la mà de Susannes, qui presentarà el seu segon disc Dona Llavor el dissabte 12 d’octubre (13 h, Jardins Casa Rull).

El cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, el Festival Accents es traslladarà també a Mont-Roig del Camp i Cambrils, a més de Reus. El dissabte, el trio Filferro visitarà el Centre Cultural Església Vella de Mont-roig del Camp (20 h) per capgirar els grans èxits de la música moderna adaptant-los al català. El mateix dia als Jardins Casa Rull de Reus (21 h) sonarà el disc Grandes éxitos de Martínez, un projecte que neix de la necessitat de fer música per dir el que es pensa i pensar el que es toca.

El diumenge agafarà el relleu la cantautora del Maresme Maria Rodés. Presentarà a Cambrils (Cripta de l’Ermita del Camí, 19.30 hores) el seu últim àlbum Eclíptica, treball que gira al voltant del seu tiet besavi, Lluís Rodés, astrònom, meteoròleg i director de l’Observatori de l’Ebre.

A Cambrils, el certamen musical també hi portarà el dissabte 26 d’octubre el grup Arrels de Gràcia, per presentar Remena nen al Teatre Casal Parroquial Sant Pere (21 hores). El mateix dia, a Reus (Jardins Casa Rull, 13 h) Namina presentarà Ens endurem el vent, un concert amb veu i guitarra.

El dia 27 d’octubre el públic tindrà una Cita amb àngels. Joan Isaac i Sílvia Comes retran un homenatge a Sílvio Rodríguez, portant a l’escenari del Teatre Bartrina (18 h) l’essència dels temes del trobador cubà traduïts al català. Sobre l’actuació, Joan Isaac va destacar que «és un espectacle molt pur, amb guitarra i dues veus, i una mica d’escenografia».

Novetats

Una de les novetats del Festival Accents és la incorporació al Circuit Folc, oferint tres concerts d’artistes d’aquesta programació: Arrels de Gràcia, Menut i Anna Ferrer. De fet, el mes de novembre l’estrenarà la cantant menorquina amb el seu treball Tel·lúria (dia 2, Jardins Casa Rull, de Reus, 13 h). El mateix dia, el Teatre Bartrina (21 h) acollirà el concert del cantautor basc Jabier Muguruza, un dels referents de la cançó en eusquera.

Una artista revelació de gran projecció a qui val la pena conèixer és Magalí Sare, qui actuarà el diumenge 3 de novembre al Centre Cultural Església Vella, Mont-roig del Camp, a les 19 hores. Mentre, Carles Blanch, l’ànima i esperit de Menut, actuarà al Centre Cultural (Sala Àmbits), de Cambrils, el divendres 8 de novembre a les 20.30 h, amb el maridatge dels vins de la DO Catalunya.

Així mateix, el 10 de novembre agafaran el relleu Formiga & Cigale i la Cobla Principal de Tarragona, en un concert al Convent de les Arts, Alcover, a les 19.30 hores, i que serà una estrena absoluta dintre de la programació. La unió entre les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes arribaran al Teatre Fortuny de Reus (21 h) el dissabte 16 de novembre, mentre que els darrers dies del mes de novembre els protagonistes seran Anari Alberdi (dia 23, Bravium Teatre, 21 h); VerdCel (dia 24, Cripta de l’Ermita del Camí de Cambrils, 19.30 h); i El Petit de Cal Eril (dia 30, Teatre Auditori Casal Riudomenc, Riudoms, 20 h). El Festival Accents 2019 encararà la recta final amb José Juan González, ànima d’Espaldamaceta, amb un concert al Convent de les Arts, Alcover, el diumenge 1 de desembre a les 19 hores; i s’acomiadarà amb Joan Dausà i el seu projecte musical Ara som gegants (20 de desembre, Teatre Fortuny, 21 hores).

Comentarios
Multimedia Diari