Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Festival de Curtmetratges de Reus barreja el món audiovisual i el de l'addicció a les drogues

La jornada d´ahir dels Drugmetratges es va adreçar a estudiants d´ESO, generant un intercanvi d´opinions sobre aquest fenomen

Cristina Valls

Whatsapp
El Festival de Curtmetratges de Reus barreja el món audiovisual i el de l'addicció a les drogues

El Festival de Curtmetratges de Reus barreja el món audiovisual i el de l'addicció a les drogues

Confabular la drogoaddicció, el comportament conflictiu i el cinema fomentant la comunicació i extreure lliçons és un gran repte. D’això va tractar la jornada dels Drugmetratges d’ahir dijous, una de les activitats paral·leles al Festival Europeu de Curtmetratges de Reus i un espai pensat per generar un intercanvi d’impressions i opinions sobre el fenomen social de l’addicció a les drogues i d’altres comportaments derivats dels adolescents. Aquesta secció es va adreçar a estudiants d’ESO de Reus i es va promoure la seva participació en diferents parts de la vetllada audiovisual. En aquesta secció va col·laborar també el Pla d’Accions de Drogues de Reus.

Un dels seus representats, Toni Llort, va ser qui va fer una valoració positiva de l’acte d’ahir: «Es presenten més temes a banda de les drogues. Hi ha tècniques de joventut i de salut pública que també hi surten. La veritat és que hi ha molt bona resposta i la qualitat audiovisual és molt bona».

Un dels casos més comentat va ser una peça audiovisual anomenada La Llavor. Dins el film es mostren un parell d’amics robant una motocicleta a un venedor de pizzes. Es veuen implicats amb la mort d’una dona que deixa sol el seu nadó. L’ambient problemàtic i la responsabilitat sorgida d’un dels delinqüents adolescents amb el nounat van despertar sorpresa i un gran silenci entre el públic. Fins al final no van aplaudir, però van ser creixents les opinions i crítiques que van venir després.

Curtmetratges

Com a novetat d’enguany, estudiants de diferents instituts de Reus han participat en un concurs realitzant uns curtmetratges sobre el tractament de les drogues i les conseqüències de no comptar amb els pares i acceptar substàncies d’amics dubtosos. Aquests films presentats estaran sotmesos a veredicte demà, dissabte.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También