El Giny-Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus s'ubicarà a l'antiga seu de l'Escola d'Art

La Diputació de Tarragona cedeix l'edifici, situat al passeig de la Boca de la Mina, a l'Ajuntament

19 mayo 2017 22:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'antiga seu de l'Escola d'Art de Reus esdevindrà la seu del nou Giny-Centre de les Arts Gestuals i del Circ, que acollirà un centre de formació pioner amb l'assessorament de l'Institut del Teatre de Barcelona. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han signat aquest dimarts el conveni de cessió de l'antiga Escola d'Art i Disseny, ubicada al passeig de la Boca de la Mina. L'acord, té una vigència de dos anys prorrogables, i preveu que l'edifici passi a ser de titularitat municipal. La Diputació cedeix les dependències de l'escola i, al mateix temps, col·laborarà econòmicament en el finançament de les obres d'adequació d'aquest espai.

L'acord preveu que l'Ajuntament de Reus es faci càrrec de la redacció del projecte tècnic corresponent a aquest espai, i durà a terme les obres i instal·lacions necessàries i l'equipament adient. També elaborarà el projecte, la memòria i altra documentació docent per a la implantació dels estudis i sol·licitarà a la Generalitat el reconeixement corresponent del nou centre, del qual en tindrà la gestió. La previsió és que a partir del curs vinent ja es puguin portar a terme cursos de formació en aquest nou centre.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Institut del Teatre, donarà el suport tècnic i l'assessorament especialitzat necessari a l'Ajuntament de Reus per tal que el projecte, memòries i altra documentació docent necessària per a la implantació dels estudis de circ i teatre gestual a la ciutat s'adigui a les potencialitats, dinamisme, rigor i qualitat que, en l'ensenyament de les arts escèniques, es requereix en l'àmbit europeu.

L'edifici, ubicat al passeig de la Boca de la Mina, té una superfície total de 2.500 metres quadrats, que inclouen un gran pati central. Es preveu que a l'actual seu del Giny, del carrer de Pere Cavallé Llagostera, s'hi continuïn impartint cursos relacionats amb les arts gestuals, orientats en aquest cas a públics més amplis.

Comentarios
Multimedia Diari