El Gran Recapte recull a la demarcació de Tarragona més de 500.000 quilos de menjar

El Banc dels Aliments supera la xifra de 2016 a la demarcació i en destaca la millor qualitat. Els voluntaris classifiquen aquests dies els productes

06 diciembre 2017 19:47 | Actualizado a 06 diciembre 2017 19:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Gran Recapte, organitzat el passat cap de setmana pel Banc dels Aliments a tot Catalunya, va recollir només a la demarcació de Tarragona més de 500.000 quilos de menjar. La xifra és molt positiva, ja que representa superar amb escreix els resultats obtinguts l’any passat, quan es van recollir 447.000 quilos. 

Així mateix ho explicaven des del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, amb seu a Reus, que també destacaven la millora en la qualitat dels productes. «Hem rebut molt més oli, llet, conserves i llegum cuit que en passades ediciones i s’ha reduit el llegum sec», subratllaven.

Com ja és habitual, els voluntaris van tornar a jugar un paper molt important perquè l’organització del Gran Recapte fos tot un èxit. En aquesta ocasió van participar 4.300 persones en tota la demarcació de Tarragona per cobrir els 360 punts de recollida d’aliments instal·lats. Molts d’ells van participar el cap de setmana de la recollida, mentre que d’altres ho estan fet aquests dies col·laborant amb les tasques  de classificació dels aliments. Un any més, la laboriosa feina d’ordenar i classificar es porta a terme en una gran nau situada al polígon AgroReus. 

Totes aquelles persones que vulguin prendre part d’aquesta acció solidària encara estan a temps d’apuntar-s’hi. Des del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona recorden que fins al 15 de desembre, aproximadament, estaran treballant amb els productes que després es distribuiran durant aquestes festes entre les persones més necessitades.  Per fer-ho només cal posar-se en contacte amb l’entitat benèfica a través dels seus diferents canals de comunicació.

Més de 4.000 tones a Catalunya

A nivell de tot Catalunya, des del Banc dels Aliments estan convençuts de superar amb escreix les 4.000 tones d’aliments després de mobilitzar a 27.000 voluntaris instal·lats en els 2.500 punts de recollida. Els seus organitzadors van destacar durant tota la campanya la importancia d’aquestes donacions recodant que «hi ha molta gent d’uns 50 anys que s’ha quedat sense feina i que, per ells, és molt difícil tornar a accedir un altre cop al mercat laboral. L’any passat, el Gran Recapte va tancar amb 4.374 tones d’aliments recollits i que va suposar un descens en comparació al 2015.

Comentarios
Multimedia Diari