El Grup de Trastorn Bipolar de Reus reprèn l’activitat presencial

A partir d’ara està previst que el grup es trobi el tercer dimarts de cada mes a les set del vespre al Centre Cívic del Carme

17 septiembre 2020 10:00 | Actualizado a 17 septiembre 2020 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Grup de Trastorn Bipolar de Reus es va tornar a reunir aquest dimarts, 15 de setembre, al Centre Cívic del Carme després de l’aturada amb motiu del confinament i de les vacances d’estiu. A partir d’ara cal inscripció prèvia per assistir-hi i l’aforament s’ha limitat a catorze persones, amb la psicòloga inclosa. Aquest dimarts la trobada es va fer a una sala més gran de l’habitual que va permetre mantenir els dos metres de distància recomanats per les autoritats sanitàries. Aquesta primera sessió va tractar sobre el suïcidi, coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, que se celebra a tot el món el 10 de setembre, i sobre els efectes de la pandèmica.

A partir d’ara i fins a l’estiu, si la situació sanitària ho permet, està previst que el grup es trobi el tercer dimarts de cada mes a les 19 h al Centre Cívic del Carme, situat al número 10 de la plaça de la Patacada. Les sessions estan organitzades per l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona amb el suport de la Regidoria de Benestar Social. A les trobades, que són gratuïtes i van a càrrec de Teresa Carot, psicòloga especialitzada en trastorn bipolar, només poden assistir persones afectades per aquest trastorn i familiars.

Els temes tractats a les trobades tenen impacte directe en la prevenció de recaigudes i en la millora del curs i pronòstic del Trastorn Bipolar. Es tracta de facilitar una evolució més favorable de la malaltia i una important millora en la qualitat de vida de les persones afectades, així com de les dinàmiques familiars. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la importància de reprendre aquestes trobades: «Per tothom ha estat difícil adaptar-nos a una nova situació sobtada marcada per una pandèmia i per a les persones amb trastorn bipolar i les seves famílies ha estat especialment difícil. Per això, és molt important que es reprenguin, amb totes les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19».

Comentarios
Multimedia Diari