Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El II Congrès Mundial Gaudí revelarà una obra desconeguda de l'arquitecte

El certamen es farà a Barcelona del 4 al 7 d´octubre i reunirà investigadors d'arreu. També es presentaran imatges inèdites

Cristina Valls

Whatsapp
La Imatge inèdita del possible Gaudí, publicada fa mesos, era realment del catedràtic Josep Mestres. Foto: Arnau Izard i Llonch/ Archivo fotográfico Centro excursionista de Cataluña.

La Imatge inèdita del possible Gaudí, publicada fa mesos, era realment del catedràtic Josep Mestres. Foto: Arnau Izard i Llonch/ Archivo fotográfico Centro excursionista de Cataluña.

El Segon Congrés Mundial de Gaudí de Barcelona presentarà a la comunitat científica, del 4 al 7 d’octubre, una nova història de l’arquitecte Antoni Gaudí. A la convenció es presentaran estudis, imatges inèdites i, fins i tot, una obra fins al moment totalment desconeguda. Tot plegat, ho va anunciar l’organització a través d’una circular informativa.

En l’acte es mostra un Gaudí absolut: des dels seus valors, com les seves solucions i les seves aplicacions posades a la pràctica en ple segle XXI. Els assistents podran veure tots els vessants vitals que va plasmar Gaudí al món, com ara els camps de l’arquitectura, l’enginyeria, el disseny, els negocis, la creativitat, etc.

El Gaudí desconegut

Entre conferències i altres productes destacats, mostrats a la cita, hi destacarà l’àmbit de la investigació, en el qual una cinquantena d’investigadors internacionals presentaran estudis inèdits de l’erudit. El biògraf gaudinià, Josep Maria Tarragona, donarà a conèixer el possible descobriment d’una obra fins ara desconeguda ala zona de Gràcia. Per la seva banda, l’investigador gironí Xavier Jové amb els forenses Narcís Bardalet i Maria José Adserias, mostraran algunes imatges inèdites relacionades amb l’època de joventut com ara una en la que surt Gaudí a La Rambla i una altra imatge en la qual hi ha una torre de la Sagrada Família acabada amb una cúpula geomètrica que podria haver format part de l’elaboració de la gran obra. Cal recordar, que algunes de les fotografies publicades com a 'inèdites' realment no mostraven a un possible Gaudí d'uns 64 anys, si no que es tractava del catedràtic Josep Mestres. Així ho va detallar La Vanguardia.

Entre altres temàtiques principals al congrés, sempre acostumen a destacar el Parc Güell i la Torre Bellesguard.

El congrés

Val a dir, que la primera edició d’aquest congrés, dedicat a l’arquitecte, es va dur a terme el 2014 amb prop de 300 especialistes de tot el món entesos en la matèria. Enguany a la cita participarà com a ponent l’arquitecte que va dirigir les obres de la Sagrada Família, Jordi Bonet Armengol.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También