El Mas Carandell manté els treballadors dels cursos d´inserció Sefed

S'han reduit la durada de les classes. La CUP denuncia una precarització dels llocs de treball del empleats del Mas Carandell

19 mayo 2017 18:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Mas Carandell mantindrà els tres treballadors que fa anys porten fent-se càrrec dels cursos de formació ocupacional i d’inserció al món laboral anomenats Sefed (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives). D’aquesta forma es posa punt final a una setmana de rumors sobre la seva continuïtat després que els cursos hagin vist reduïts els seus mesos lectius per decisió del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Finalment, i segons fonts municipals consultades, els tres empleats mantindran els seus llocs de feina després de firmar un acord pel qual continuaran vinculats a l’empresa tot i que els cursos vegin disminuïts la seva durada. Això sí, els tres han vist alterades les seves condicions contractuals, ja que pasen d’indefinits a fixos discontinus.

Aquesta situació ha estat denunciada mitjançant un comunicat del grup municipal de la CUP que va alertar de la precarització dels llocs de feina relacionats amb la Fundació Mas Carandell. Els cupaires, a més a més, també asseguren estar «preocupats per la continuïtat a mitjà i llarg termini dels cursos Sefed, de gran demanda i èxits en la inserció». Per tot plegat, des del partit a l’oposició reclamen al govern municipal que «la modernització de l’estructura municipal no passi per la precarització i per la mala entesa flexibilització de les condicions laborals dels treballadors amb el pretext de la crisi o de la LRSAL».

Pel que respecta als empleats de la Fundació Mas Carandell encarregats del programa Sefed, els tres rebran durant aquest mes d’agost una paga per productivitat –assolida durant els mesos de feina a l’empresa– mentre que el setembre seran contractats per portar a terme tasques prèvies relacionades amb els cursos de formació ocupacional i d’inserció laboral. Alguns d’aquests podrien ser, per exemple, la recerca d’empreses interessades en els alumnes del programa.

Està previst que aquests iniciïn el nou any lectiu el pròxim mes d’octubre.

 

Comentarios
Multimedia Diari