El Masroig, primer municipi a implantar l’administració digital

Forma part d’un pla pilot de la Diputació de Tarragona a diversos municipis de menys de 5.000 habitants per substituir els tràmits en suport físic pels digitals durant aquest mes

19 mayo 2017 15:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sol·licitar un permís d’obres, comunicar una alta d’activitat o fer un canvi de domicili al padró municipal. Són només alguns dels tràmits que la ciutadania podrà fer amb el seu ajuntament sense moure’s de casa gràcies a la implantació de la nova plataforma digital Actio, un sistema d’automatització de serveis administratius que impulsa la Diputació de Tarragona per afavorir una relació més còmoda i fluida amb les administracions, així com complir la normativa vigent.

Diversos municipis de menys de 5.000 habitants d’arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre –el Masroig, Bellmunt del Priorat, Freginals, Caseres, Arbolí, Arnes, Montferri, Senan– substituiran els tràmits en suport físic per tràmits en formats digitals durant aquest mes d’abril, en fase experimental.

Aquest període de prova ha de permetre llançar definitivament l’administració digital a la demarcació a partir del segon semestre d’aquest any. L’Ajuntament del Masroig ha estat el primer a encetar el pla, i al llarg d’aquest mes d’abril s’hi incorporarà la resta.

La contribució de la Diputació de Tarragona als municipis no es limita a la instal·lació de l’eina tecnològica, la plataforma Actio, sinó que també inclou els serveis de formació i acompanyament que un grup de tècnics especialitzats en els àmbits de la informàtica i l’assessorament jurídic ofereix als ajuntaments.

Desenvolupada per la Diputació de Tarragona, de manera íntegra, Actio permet l’automatització dels tràmits i serveis administratius, basada en tecnologies workflow (flux de treball) i business intelligence (intel·ligència de dades) d’última generació. Aquesta plataforma permet accedir a tots els serveis que ofereix la Diputació i la resta d’administracions i facilita l’activitat administrativa del ciutadà amb el seu ajuntament.

Aquesta iniciativa contribueix a la transformació digital de la societat, d’acord a l’estratègia de la Diputació de Tarragona per millorar l’atenció a les persones, en aquest cas amb un sistema que permet guanyar en agilitat, eficàcia i transparència en les relacions amb les administracions.

La implantació d’Actio, que compta amb la col·laboració de l’Administració Oberta de Catalunya, és una de les aportacions de la Diputació de Tarragona al Pacte Nacional per a la Societat Digital que, a finals de l’any passat, va ser signat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la resta de diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i també Localret.

Comentarios
Multimedia Diari