Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Museu de Reus dedica una exposició retrospectiva a la ballarina Roseta Mauri

La mostra es pot visitar al Museu de Reus Salvador Vilaseca

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’exposició es pot visitar fins al 8 de juny. FOTO: Cedida

L’exposició es pot visitar fins al 8 de juny. FOTO: Cedida

La ciutat de Reus dedica una exposició a la ballarina Roseta Mauri, que es pot visitar des d’ahir al Museu de Reus Salvador Vilaseca. La mostra porta per títol ‘El valor de l’esforç: Roseta Mauri (1850-1923), primera ballarina de l’Òpera de París’, i s’ha organitzat en el marc dels actes commemoratius de l’Any Roseta Mauri que se celebra aquest any 2019. 

La mostra es va inaugurar ahir i fa èmfasi en els valors que van portar Roseta Mauri a l’èxit: l’esforç i la constància. Amb aquest lema s’han editat targetes com a record de l’exposició i també de l’Any Roseta Mauri que es repartiran entre els visitants. L’exposició es pot visitar a la seu museística del raval de Santa Anna fins al 8 de juny i es poden concertar visites guiades al 977 010 660. 

L’exposició recrea una sala d’assaig de dansa amb el seu piano, una posada en escena que vol situar als visitants en el context dels continguts i també de l’època. Al voltant de la sala d’assaig es veuen imatges de la ballarina. S’hi inclou una zona que representa el camerino de Roseta Mauri amb els quadres i poemes dels seus admiradors. 

Al llarg dels dies que duri la mostra, les diferents escoles de dansa de la ciutat faran diverses actuacions a la sala en homenatge a la ballarina. 

Temas

Comentarios