El Museu de Reus exposa els últims olis de Palau Ferré

Es tracta de tres quadres de grans dimensions que va pintar abans d’abandonar la tècnica per passar a les tintes xineses

06 diciembre 2019 20:10 | Actualizado a 07 diciembre 2019 13:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El magatzem del Museu de Reus guarda una col·lecció artística d’alt nivell. Tres d’aquestes peces, del pintor cubista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000), es poden veure al Museu de Reus, a la sala d’exposicions temporals del raval de Santa Anna, núm. 59. L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 18 de gener.

El director del Museu de Reus, Marc Ferran, destaca que «aquesta és una molt bona oportunitat perquè tothom pugui veure de primera mà tres obres especialment destacades de Maties Palau Ferré, artista del segle XX que va tenir un fort vincle amb la ciutat de Reus».

L’any 1974, Maties Palau Ferré pintaria els seus darrers olis, abans d’abandonar aquesta tècnica pictòrica per passar a unes renovades tintes xineses de creació pròpia. Tres d’aquests últims olis són els que es poden veure al Museu de Reus. Noia amb síndria, Noia amb barret de palla i Noia amb vestit vermell són tres quadres de grans dimensions, de dos metres d’alçada cadascun, en què l’artista plasma sobre la tela tres variants de la seva característica figura femenina d’ulls ametllats, acompanyada de fruita o elements decoratius. El rostre, el cromatisme i la mirada d’aquests darrers olis tenen una expressió més reflexiva. El context personal en què van ser pintats ho explica. La mostra s’acompanya d’un llibret explicatiu, amb la reproducció de les obres, i on s’hi inclou un article del periodista reusenc Jordi Cervera.

Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) és un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX. Influït pel cubisme picassià i els anys viscuts a París, a cavall entre la dècada dels cinquanta i la dels seixanta, Palau Ferré és el pintor dels paisatges primaverals, de les figures femenines d’ulls ametllats i dels quadres mitològics. També va ser escultor i ceramista. Al llarg del 2020 i 2021 se celebraran les dues dècades de la seva mort i el centenari del seu naixement.

Comentarios
Multimedia Diari