Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PP de Reus porta a la Subdelegació del Govern la polèmica de les banderes

Denuncia que el consistori incompleix la llei i que el govern rebutja penjar les banderes de la façana del palau municipal

Francesc Gras

Whatsapp
Imatge del ple de divendres que va rebutjar la moció presentada pel PP. Foto: F. G.

Imatge del ple de divendres que va rebutjar la moció presentada pel PP. Foto: F. G.

El Partit Popular ha complert la seva advertència i aquest dimarts mateix ha registrat un escrit a la Subdelegació del Govern de Tarragona perquè prengui les mesures que consideri oportunes «envers l’incompliment per part de l’Ajuntament de Reus de la Llei 39/1981, relativa a la instal·lació de les banderes oficials». El portaveu dels populars, Sebastià Domènech, valorava que «l’alcalde de Reus té que representar a tots els ciutadans, també als que se senten tan catalans como espanyols i ha de complir les lleis i les normes. Li agradin o no».

La polèmica al voltant de les banderes sorgeix arran d’una moció presentada pel PP el passat divendres que instava al consistori a penjar les quatre banderes de la façana del consistori. No obstant, tal i com va quedar comprovat en el debat de la sessió plenaria, la intencionalitat final era aconseguir que la bandera espanyola onegés a l’Ajuntament. La proposta va comptar amb els vots en contra de CiU, la CUP i ERC. La portaveu republicana, Noemí Llauradó, va arribar a assegurar que «si tinguessim que penjar una bandera seria la estelada com a reivindicació», mentre que els cupaires van definir la mesura d’oportunista. El PSC es va abstenir, mentre que Ciutadans i Ara Reus van votar a favor.

Les banderes, al ple

Per la seva banda, el portaveu del govern, Joquim Enrech, va exposar que «des de l’any 1905 només de manera excepcional s’han colocat les banderes a la façana». Ell mateix va apuntar que en el mateix ple de l’Ajuntament es troben les quatre banderes.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También