El PSC de Reus carrega contra el govern municipal i la CUP demana que 's'arribi al fons de la qüestió'

Els grups de l'oposició exigeixen responsabilitats a l'alcalde Pellicer per la mort de la anciana per un incendi provocat per una espelma a casa seva perquè tenia tallat el subministrament elèctric

19 mayo 2017 17:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els grups de l'oposició reusencs demanen responsabilitats i requereixen al govern municipal que actuï en contra de Gas Natural per haver tallat al subministrament elèctric a una anciana que va morir ahir a causa d'un incendi provocat per una espelma. El PSC denuncia que des de Serveis Socials de Reus no es fes un seguiment més exhaustiu del cas des del moment que va demanar un ajut per al subministrament d’aigua. “El govern municipal no pot eludir la seva responsabilitat en la mort d’una dona, quan ja coneixia que es trobava en situació extrema”, ha assegurat Andreu Martí, regidor del grup municipal del PSC i exercint ja funcions de portaveu. Martín també ha lamentat el creuament d’acusacions i les versions contraposades entre l’Ajuntament de Reus i l’empresa subministradora “per espolsar-se responsabilitats del què ha succeït”. 

Per la seva banda, la CUP de Reus ha reclamant al govern que arribi "al fons de la qüestió" a nivell polític i judicial. "Els defensors del capitalisme són còmplices d'aquesta mort", ha etzibat la formació. La candidatura no s'ha volgut centrar en el cas en concret perquè assegura que la problemàtica és "estructural". Per aquest motiu, la regidora cupaire Marta Puig, que també és treballadora social, ha carregat contra les "limitacions d'un sistema que es demostra ineficaç davant les situacions d'emergència social".

La CUP demana que es recuperi "la màxima sobirania dels serveis bàsics per evitar desgràcies com aquesta". Proposen fer-ho a través de la internalització d'aquests en les empreses municipals. En aquest sentit, Puig ha recordat que "Aigües de Reus, gestionada municipalment, va poder activar el protocol per ajudar aquesta àvia mentre que Gas Natural, empresa privada, no ho va fer i tampoc se li va poder exigir". "Quan una mort és provocada, sigui per acció o omissió, se'n diu assassinat. I els defensors d'aquest sistema en són còmplices", ha sentenciat Edgar Fernández, també regidor de la CUP.

Comentarios
Multimedia Diari