El PSC de Reus desencalla la cessió del local municipal a La Fira per obrir un cine

Facilitarà l'aprovació del projecte donant suport a l'equip de govern en el ple de la setmana vinent. Els socialistes consideren que la ciutat no es pot quedar sense sales de projecció

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'arribada d'un multicinema al Centre Comercial La Fira cada vegada està més a prop. El ple municipal de la setmana vinent aprovarà que l'Ajuntament de Reus cedeixi de forma gratuïta a Merlin Properties el local que té al complex comercial perquè hi pugui construir un cinema de sis sales. Això serà possible gràcies al suport que l'equip de govern rebrà per part del PSC, que durant l'executiva celebrada aquest dijous va decidir que votaria a favor del projecte. El portaveu dels socialistes, Andreu Martín, assegura que la ciutat no es pot quedar sense sales on poder projectar pel·lícules i que ja és hora de tancar aquest debat.

"El passat ple de desembre la cessió del local es va retirar de l'ordre del dia perquè el procés generava dubtes. Un cop analitzada tota la documentació que ens ha facilitat el govern no tenim cap motiu per pensar que es tracta d'una operació mal feta", ha declarat Martín, que també ha assegurat que veu amb bons ulls l'acord final. En primer lloc perquè descarta que l'Ajuntament hagi d'entrar a fer d'operador d'un cinema i, després, perquè es contempla que el consistori cobri a partir de cert volum de negoci generat per les sales. Ell mateix també ha deixat clar que la mesura és important perquè donarà un impuls a la planta superior del centre comercial del Parc Sant Jordi.

El vot favorable dels socialistes no deixa de banda certs retrets cap al goven municipal per com ha portat les negociacions. Martin recorda que el projecte inicial del complex comercial ja preveia la construcció d'uns cinema i que va ser a petició de l'anterior govern municipal (CiU-PP) que es va descartar. En un principi, el majestuós edifici del Parc Sant Jordi contemplava una planta més d'alçada per donar cabuda a una bolera i a un cinema. Amb la posició favorable del PSC, el govern municipal suma majoria absoluta (15 regidors) davant de la resta de l'oposició. Mentre que la CUP ja va anunciar el seu vot en contra, el més probable és que faci el mateix C's. Sobretot després de la roda de premsa d'aquest dijous en la qual apuntava certes irregularitats en les negociacions i acusava el govern municipal de renunciar a cobrar un lloguer de més de 200.000 euros anuals. Pel que fa al PP, a día d'avui encara no s'ha posicionat obertament.

Comentarios
Multimedia Diari