El PSC de Reus es posicionarà sobre els pressupostos el dia 28

Els socialistes celebren l'assemblea després del preacord que el grup municipal té amb el govern

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El PSC celebrarà el pròxim dimarts dia 28 l’assemblea que acabarà de definir la posició del partit respecte els pressupostos d’enguany. D’aquesta forma es dóna resposta a l’anunci que va fer el primer secretari del partit, Andreu Martín, sobre la seva voluntat de convocar la sessió aquest mateix mes de març.

La decisió sorgeix arran del principi d’acord que els socialistes tindrien amb el govern municipal per mirar de desencallar els pressupostos. Les dues parts fa temps que negocien per mirar de trobar punts d’acord per aprovar l’expedient referent a les balances municipals. El mateix Andreu Martín es mostra optimista al respecte que la ciutat acabarà tenint uns pressupostos, més necessaris que mai després que les ordenances fiscals quedessin congelades per segon exercici consecutiu.

Malgrat tot plegat, la decisió final de l’assemblea és una incògnita. Més enllà d’oferir estabilitat política a l’actual govern municipal (PDeCAT, ERC i Ara Reus), el seu suport representaria trencar amb la dinàmica d’ençà que es troben a l’oposició. Però també hi ha veus dins dels socialistes que veuen amb bons ulls un preacord que els donaria major visibilitat i els diferenciaria de la resta de les formacions. Cal recordar que una abstenció del PSC seria suficient perquè els pressupostos quedessin aprovats. Aquests s’haurien de votar en el transcurs d’un ple extraordinari que encara no té cap data fixada.

L’entesa entre l’equip de govern liderat per Carles Pellicer i els socialistes no seria cap novetat. El precedent més rellevant el trobem amb la firma del Pacte de Salut celebrat farà unes setmanes. A més a més, els socialistes eren un dels principals responsables de la creació i posada en marxa d’un pacte per intentar treure l’Hospital Sant Joan de Reus de la difícil situació econòmica en la qual es troba immers. El Pacte de Salut també va comptar amb el suport dels altres partits, a excepció de la CUP, i d’una trentena d’entitats de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari