El PSC de Reus responsabilitza el govern de CiU de les irregularitats a Sagessa

Francesc Vallès critica que l'alcalde no hagi tingut temps de corregir un volum de contractació "il·legal" del 85%

19 mayo 2017 22:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El primer secretari del PSC de Reus i candidat a l'alcaldia, Francesc Vallès, ha descarregat aquest dimarts sobre l'actual govern de CiU tota la responsabilitat sobre els fets investigats en l'operació de la setmana passada pel cas Innova. "Ja n'hi ha prou de tirar pilotes fora. Tot el què ha passat és responsabilitat única i exclusiva d'aquest govern", ha insistit. El també diputat al Congrés ha criticat que l'alcalde, Carles Pellicer, mantingui "impunement" que el 85% dels contractes de Sagessa no s'ajusten a llei i que digui que, en quatre anys, no ha tingut temps de corregir-ho. "Quan un no té temps ha de prioritzar, i hagués pogut deixar el Parlament i dedicar-se a la seva ciutat", ha opinat.

Vallès s'ha mostrat "atònit" i "consternat" per l'operació judicial i policial "desmesurada" de dimarts passat i ha defensat la presumpció d'innocència dels detinguts, entre els quals la primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis. Malgrat això, Vallès ha insistit que l'operatiu cercava informació sobre la contractació pública "d'aquest mandat" al Grup Salut i a Sagessa i ha assenyalat directament cap a l'actual govern. "Ja n'hi ha prou de marejar la perdiu, de tirar pilotes fora i de posar excuses", ha exigit a l'alcalde, Carles Pellicer (CiU).

L'alcaldable del PSC per Reus ha criticat que el batlle mantingui que el 85% dels contractes de Sagessa no s'ajusten a llei i que s'excusi dient que, amb quatre anys de mandat, no ha pogut redreçar aquesta situació. "Això genera desconfiança i és fruit de la incompetència i de la manca de compromís púbic, perquè un alcalde no pot dir impunement que no ha complert la llei o que no ha tingut temps", ha etzibat.

Francesc Vallès ha apel·lat a un "gran pacte de ciutat" per definir el model de gestió pública i ha anunciat que, si governa, serà "implacable" contra la corrupció. El socialista ha garantit també que impulsarà una auditoria professional sobre l'estat de la contractació pública a les societats municipals, que imposarà l'entrada de professionals "qualificats" als consells d'administració i que publicarà un llistat anual dels proveïdors de l'administració local.

Comentarios
Multimedia Diari