Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC de Reus vol recuperar l'agent de convivència

El grup municipal ho defensarà en una moció al Ple de divendres en la que també demanarà el desplegament de la policia de proximitat i la Declaració en favor de l’Agenda 2030 dels objectius de desenvolupament sostenible

Diari de Tarragona

Whatsapp
IMG_7517.jpg

IMG_7517.jpg

Que l’Ajuntament de Reus iniciï el desplegament de la policia de proximitat, amb patrulles al carrer estables per a cada barri; que realitzi una diagnosi dels punts de la ciutat on hi ha més conflictes relacionats amb l’incivisme i la inseguretat; i que es comprometi a donar resposta ràpida quan hi hagi conflictes que requereixin la intervenció de la guàrdia urbana. Aquests són els acords d’una moció que el Grup Municipal del PSC defensarà al Ple d’aquest divendres, que també proposa que l’Ajuntament doti al cos de la Guàrdia urbana dels mitjans materials i personal qualificat necessaris per poder desenvolupar totes aquestes tasques.

La moció també demana que es recuperi la figura dels agents de convivència que treballin a peu de carrer pel civisme i la convivència, des de la pedagogia i la cerca de la implicació de la ciutadania, realitzant una feina proactiva, especialment, als llocs que puguin ser més conflictius, perquè tota la ciutadania pugui gaudir de l’espai públic.

El seu portaveu, Andreu Martín, explica que aquesta proposta neix després de les  reiterades queixes veïnals que s’han produït darrerament en diferents punts de la ciutat: veïns del barri de Carme farts de l’onada de robatoris o ocupacions a la zona, que fins i tot  amenacen de realitzar patrulles nocturnes si persisteix la inseguretat; denúncies dels veïns de Mas Pellicer de l’abandonament del barri per part de l’Ajuntament en matèria de seguretat; diversos robatoris en comerços del carrer Ample; veïns del Mas Vilanova que es queixen de l’incivisme dels conductors i del caos circulatori que s’origina al voltant de l’escola Pare Manyanet, contenidors cremats... 

El portaveu socialista considera que «Reus travessa una greu situació en matèria d’inseguretat i d’incivisme que cal gestionar i corregir de manera urgent», afegint que «demostren que la seguretat i el civisme dels reusencs i reusenques compta amb diversos punts negres a la ciutat i requereixen d’una ràpida actuació per part del govern». En aquest sentit, reivindica el desplegament de la «policia de proximitat i dels agents de convivència, dues figures que han funcionat temps enrere i que han demostrat ser dos models d’èxit en quant a la percepció de seguretat i reforç del civisme».

«Els reusencs han de percebre el seu ajuntament com una institució propera i útil i la policia de proximitat fa que la ciutadania tingui clar on ha d’adreçar-se quan detecta un mínim problema. Per la seva banda, els agents de convivència esdevenen interlocutors entre administració i veïns i contribueixen a millorar el civisme i a detectar problemes que requereixin una intervenció ràpida per part de l’Ajuntament», ha conclòs.

Objectius ODS

El PSC també defensarà una proposta de resolució que demana l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a la declaració de la FEMP a favor de l’Agenda 2030 dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Aquesta declaració suposa que l’Ajuntament treballi per al desenvolupament de les estratègies que permetin avançar en el compliment dels objectius ODS; atorgar un paper estratègic a l’ajuntament en la planificació, execució i rendiment de comptes en el compliment dels ODS; promoure polítiques públiques en economia circular, l’Agenda urbana, les polítiques de  gènere, inclusió i lluita contra la desigualtat, la participació ciutadana, la transparència i el govern obert, la salut i l’educació, la transició ecològica, la resiliència i la sostenibilitat ambiental, el consum responsable, la generació de treball, la cooperació descentralitzada i la cultura, entre d’altres.

Temas

Comentarios

Lea También