Más de Reus

Reus Patrimoni

El PSC demana aturar de forma immediata l'enderroc de dos edificis de Reus

El partit registra una bateria de preguntes per aclarir per què no estaven protegits aquets dos edificis noucentistes municipals

REDACCIÓ

Whatsapp
0419_reus_barri_del_carme_

0419_reus_barri_del_carme_

El PSC va exigir ahir l’aturada immediata de tots els enderrocs d’edificacions previstos pel govern a la ciutat fins que no es duguin a terme els procediments pertinents que garanteixin que no tenen cap valor patrimonial. D’aquesta manera, el grup municipal socialista vol clarificar el polèmic enderroc de dos edificis noucentistes de la ciutat, situats al carrer de Sant Llorenç i del passatge de l’Escorial i evitar futurs conflictes.

Paralel·lament, ha registrat una bateria de preguntes que pretén obtenir informació de la regidoria d’Urbanisme sobre la valoració feta per determinar els criteris pels quals aquests dos edificis no tenien protecció patrimonial i sobre el contingut de l’informe de l’arquitecte municipal, segons el qual l’enderroc era necessari per motius de seguretat. També s’ha demanat la relació de tots els edificis de la ciutat que estan en risc d’esfondrament i quin plantejament s’ha fet de cadascun per tal de valorar si cal protegir-los.

El portaveu, Andreu Martín, explica que arran de la denúncia pública d’Unesco Tarragona, entitats com l’associació Espais Ocults i moltes persones a títol individual, «cal que es revisin amb urgència els procediments realitzats i s’esclareixin els motius que han portat a l’enderroc d’uns edificis municipals centenaris, de gran valor històric, amb elements arquitectònics propis del noucentisme».

Martín lamenta l’estat en què es troben molts edificis de la ciutat, alguns d’ells en risc d’esfondrament i ha criticat la inacció del govern. En aquest sentit, ha recordat que fa uns anys, l’Ajuntament va ordenar el desmuntatge de la fumera del passeig Mata, danyat per un llamp, que va significar la pèrdua d’un dels elements més característics del nord de la ciutat.

Temas

Comentarios

Lea También