El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies

L'actuació s'emmarca en el programa de reintroducció que té en marxa des del 2005

ACN

Whatsapp
El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies

El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies

El Parc Natural de Montsant ha alliberat al medi 233 tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) de diferents procedències. En concret són catorze exemplars del Zoo de Barcelona, 50 del Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera i la resta del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), en el marc del programa de reintroducció que té en marxa des del 2005. La majoria dels exemplars alliberats aquest divendres són joves i només una dotzena, adults. Aquesta espècie es troba molt amenaçada a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d'hàbitats, i a tot l'Estat només es troba a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Per això, el parc treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) per a aconseguir una població estable i viable d'entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament.

Enguany el Parc Natural de Montsant preveu alliberar 400 tortugues mediterrànies, i des que va començar el programa de recuperació, se n'han reintroduït prop de 6.000.

Temas

Comentarios

Lea También