El Parc Natural de Montsant allibera un centenar de tortugues mediterrànies

Reintrodueixen al medi exemplars procedents sobretot de Menorca

25 septiembre 2019 14:11 | Actualizado a 25 septiembre 2019 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Natural de Montsant ha alliberat al medi prop d’un centenar de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni), procedents de Menorca, en el marc del programa de reintroducció que té en marxa des del 2005. Segons s'informa des de la Generalitat, aquesta espècie es troba molt amenaçada a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d’hàbitats, i a tot l’Estat només es troba a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Per això, el parc treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i el Govern de les Illes Balears per aconseguir una població estable i viable d’entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament.

La majoria dels exemplars alliberats ara són adults de més de 20 anys, però també s’han deixat anar dues tortugues de 7 anys criades al mateix parc natural.

En el que portem d’any, el Parc Natural de Montsant ha alliberat prop de 300 tortugues mediterrànies, i des que va començar el programa de recuperació, se n’han reintroduït un total de 5.400.

Comentarios
Multimedia Diari