El Parc Natural de Montsant reintrodueix tortugues mediterrànies

Ha alliberat més d’un centenar d’exemplars criats al centre de recuperació de fauna salvatge GOB Menorca

07 noviembre 2018 11:58 | Actualizado a 07 noviembre 2018 12:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Natural de Montsant va alliberar ahir més d’un centenar de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni), en el marc del programa de reintroducció d’aquesta espècie al parc, en marxa des del 2005, amb la col·laboració del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), i el suport de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

L’objectiu és aconseguir una població estable i viable de tortuga mediterrània al parc, d’entre 10.000 i 20.000 exemplars. Es tracta d’una espècie altament amenaçada per la pèrdua d’hàbitats, que a la península Ibèrica només es troba a Catalunya i el País Valencià. Fins ara, en el marc d’aquest programa de reintroducció s’han alliberat al parc prop de 4.000 tortugues. L’última vegada va ser fa un any, quan se’n van alliberar prop d’una cinquantena. Les tortugues que ahir es van alliberar són exemplars adults, d’entre 30 i 60 anys, i la majoria han estat cedides pel centre de recuperació de fauna salvatge GOB Menorca en el marc de la col·laboració vigent amb el parc dins del programa de reintroducció. Les altres tortugues que s’han deixat anar provenen del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

Una espècie amenaçada

Tots els exemplars es podran identificar mitjançant un codi, per a facilitar el seguiment de la població, i fotografies que mostren els dibuixos de la closca de cada exemplar, exclusius per a cada individu i inalterables en edat adulta. La tortuga mediterrània té una de les distribucions geogràfiques més reduïdes d’Europa Occidental, amb poques poblacions i pocs exemplars. A tot l’Estat, només es troba a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. L’espècie es troba greument amenaçada d’extinció a conseqüència, d’una banda, de la destrucció del seu hàbitat, per incendis forestals, sobretot, i, de l’altra, per la captura il·legal

Comentarios
Multimedia Diari