El Reus Capital de la Cultura arriba a l'equador amb prop de 100.000 espectadors

S'han dut a terme 80 projectes i 211 activitats amb una inversió de 400.000 euros d'un total de 850.000 i la programació del segon semestre està encara per tancar

26 julio 2017 10:34 | Actualizado a 26 julio 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

"Hem tancat una primera capitalitat amb un semestre on hem tingut molt en compte l'associacionisme i la participació de tota la ciutadania en totes les franges d'edat. La nostra valoració és molt positiva i creiem que hem posicionat la ciutat en un lloc de refèrencia molt comparable a altres ciutats tan importants com ara Barcelona", d'aquesta manera ha encetat aquest dimecres  l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, la valoració oficial de l'equador del  Reus Capital de la Cultura 2017. S'han realitzat 80 projectes i 211 activitats amb l'assistència d'uns 100.000 espectadors. La descripció sobre el projecte que ha fet servir la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha estat d'"únic i singular", ja que "hem comptat amb tot el suport del govern i d'altres empreses privades. Els objectius assolits tenen molt a veure amb els reptes que ens plantejàvem al principi i que i  no s'allunyen de ressaltar la importància de la identitat cultural de la ciutat i de saber identificar el talent que hi ha".

Amb tot, ha destacat que amb el projecte s'ha treballat amb un "planter de futur i hem donat veu a moltes entitats". Ha assenyalat la quantitat, la qualitat i la varietat de la programació, la qual en el primer semestre ha comptat amb un pressupost de prop de 400.000 euros d'un total de 850.000 euros pressupostats. "El tema econòmic ha anat avançant amb el temps i fora de les nostres expectatives inicials", ha valorat també la regidora Caelles, en relació als 500.000 euros anunciats pel primer semestre en el marc de la roda de premsa de presentació de la capitalitat cultural. Amb tot, cal recordar que el 50% del total prové de capital privat, un ajut que ha suposat la implicació d'empreses com ara Obra Social La Caixa, Vermuts Miró, FCC, Beep, Unió Corporació Alimentària i Repsol entre d'altres.    

La nova programació s'anunciarà el mes de setembre

"No volem generar expectatives. Per ara, estem mirant de tancar la programació del proper semestre, però encara no podem avançar res. Ho farem quan arribi el mes de setembre, quan anunciarem la programció del setembre al desembre de 2017. A més, la cloenda està prevista pel cap de setmana del 12 i 13  de gener de 2018", ha anunciat la comissària de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, Montserrat Grau. 

A hores d'ara, l'equip tècnic de la capitalitat també està realitzant un estudi d'impacte pel que fa al perfil del públic i les activitats en les quals han participat i en són coneixedores. Amb una mostra de més de 800 persones, s'ha identificat que de cada 10 persones participants en l'àmbit cultural, 6 són dones i 4 homes. Quant a la mitjana d'edat, es correspon als 39 anys i el 50% dels enquestats disposen d'estudis de nivell superior. 

Pel que fa a la continuïtat de projectes duts a terme fins ara, el batlle ha anunciat que en el cas del F.A.R., es plantegen la seva perllongació en el futur.  Malgrat tot, no han sabut traslladar quins projectes tindran aquesta mateixa sort

El 77% dels preguntats són residents a Reus i el 23% són visitants. Els espais culturals més visitants de la ciutat per ordre són la Prioral, els museus de Reus, el Gaudí Centre, l'Institut Pere Mata i la Casa Navàs. En més del 50% dels casos, els enquestats han afirmat ser coneixedors de la capitalitat. "Per parlar de dades  més econòmiques i de projecció de ciutat (pàrquins, pernoactacions, etc.) ens hem d'esperar a les valoracions finals. Fins ara, hem dut a terme un parell d'onades d'enquestes i podem donar opinions relatives al coneixment del projecte i la franja d'edat", ha esmentat un cop més la comissària Montserrat Grau.  

Pel que fa a la continuitat dels projectes dut a terme fins ara, el batlle ha anunciat que en el cas del F.A.R. (Festival de les Arts de Reus), "ha estat una aposta digna d'elogi i ens plategem la seva continuïtat per l'any que ve amb un èmfasi especial en el món de la dansa contemporània i l'òpera". De fet, ha estat una de les apostes més distingides per les autoritats, les quals també han ressaltat el paper d'iniciatives solidàries i de cohesió social com ara el Vermusic. No obstant això, no han sabut traslladar quines propostes culturals es poden perllongar en base al futur.   

Comentarios
Multimedia Diari