El Saló Bestial, per una tinença responsable d’animals de companyia

FiraReus acull aquest cap de setmana l’onzena edició d’un certamen referent del sector. Exposicions, conferències, espectacles i solidaritat centraran les activitats dirigides, sobretot, al públic infantil

11 marzo 2020 07:50 | Actualizado a 11 marzo 2020 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les mascotes no són joguines. Precisen unes atencions, veterinari i una alimentació nutritiva i sana. No es poden comprar per impuls ni, per descomptat, abandonar-les quan ja no es volen, si és que això arriba a passar algun dia. Amb aquesta premissa el Saló de la Mascota Bestial de Reus arriba aquest cap de setmana a la seva onzena edició, certamen que es va presentar ahir a firaReus, les mateixes instal·lacions on obrirà portes dissabte i diumenge, en horari de 10 a 20 hores. Així, enguany es fa èmfasi en «la tinença responsable d’animals de companyia, en fomentar les adopcions de gossos i en els comportaments cívics», com apuntà el vicepresident de la Cambra de Comerç reusenca, Jaume Batista.

Conferències, exhibicions, espectacles de màgia, desfilada de gossos d’acollida a càrrec de Gent i Gossos i gimcana d’habilitats per als animals són algunes de les activitats propostes per a tot el públic, pensant, sobretot, en els més petits de la casa. Les conferències abordaran el comportament dels gossos, l’abandonament i tinença. Les exhibicions seran de disc dog així com d’ensinistrament i quant a la gimcana, és oberta a la participació de totes les persones que s’acostin a Bestial, amb els seus animals.

En aquest context destaca la solidaritat en col·laboració amb Arion, patrocinador de la fira. Sota el hastag #BestialArionSolidaris la firma de Reus regalarà «un quilo de pinso a les associacions presents al saló per cada foto que els visitants de Bestial es facin al Photocoll i la pugin a les xarxes». Enric Menea, responsable comercial de la firma a Catalunya, explicà que amb aquesta iniciativa, l’any passat Arion va regalar més de 500 quilos.

Luke busca família

Batista també ressaltà la bona salut del sector de les mascotes, fet que «prova que una fira com aquesta tingui sentit. I és que la despesa s’ha incrementat vora el 7% en dos anys».

Una trentena d’expositors ocuparan el recinte firal, que reunirà des dels mateixos animals, a alimentació, roba i complements i assegurances fins al Col·legi de Veterinaris de Tarragona. De fet, ahir els gossos van ser els protagonistes de la presentació. Així, a la imatge de l’esquerra, un juganer Luck feia les delícies dels presents. «Té dos anyets. El vam trobar amb cinc mesos a la carretera de Cambrils. Anava entre els cotxes i malgrat que portava la corretja no disposava del xip i ningú no el va reclamar. Des de llavors està a una casa d’acollida on ha crescut amb altres gossos i també tolera els gats», explica Irene Águilas de l’associació reusenca Gent i Gossos. «Està educat en ordres bàsiques de comportament -afegeix- i sap viure tant al camp com en un pis tot i que és actiu, per la qual cosa necessita jocs i passejades adequades. Ja té el seu xip, les vacunes i està degudament castrat. Tot preparat perquè el rebi una família». Es pot adoptar al web www.gentigossos.org.

D’altra banda, Bestial acollirà la 14a Exposició Internacional Canina mentre que la Felina s’ha suspès, ja que compta amb una elevada assistència tant de participants com de jutges de França i Itàlia, que en les condicions actuals tenen complicat arribar per la conjuntura sanitària mundial.

En aquest sentit, la regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, va voler subratllar que tot i que la fira obrirà portes dissabte, estan pendents de «les autoritats sanitàries i de les decisions que es prenguin» amb relació al coronavirus. «Esperem que hi hagi instruccions, però de moment continua endavant», manifestà la regidora.

Comentarios
Multimedia Diari