El Sant Pere casteller pot viure una diada de màxims al Mercadal

Els reusencs hi arriben en un gran estat de forma amb dues tripletes de vuit descarregades. Els tarragonins venen de completar el primer 3de9 amb folre i els graciens amb ganes d’estrenar dos castells

22 junio 2019 11:27 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui a les sis de la tarda, la plaça del Mercadal de Reus viurà la Diada Castellera de Sant Pere amb les colles convidades. Enguany, ho farà amb un cartell privilegiat amb els Castellers de la Vila de Gràcia, que aquesta temporada van a un ritme més calmat, i la Colla Jove Xiquets de Tarragona que arriba amb la moral pujada després de completar el primer 3de9 amb folre la setmana passada, al Castell de Montjuïc de Barcelona.

La previsió de la diada és que sigui una jornada de màxims per les tres colles participants i es preveu que puguin haver-hi castells de nou pisos, en una diada que marcarà l’inici del primer cap de setmana calent casteller amb les diades de Sant Joan a Valls i Sant Joan a Tarragona.

La colla local, els Xiquets de Reus, estan en un estat de forma excepcional i arriben a la seva Festa Major justament com ells volien. Tot i la incertesa del principi de temporada en haver-hi un relleu al capdavant, els reusencs han sabut acomodar-se amb la nova tècnica i la tècnica a la colla. Això ha fet que ja portin set 3de8 descarregats, juntament a tres 4de8 i dos 2de8 amb folre.

Ara, volen anar un pas més endavant i les darreres setmanes al pati d’assaig han estat treballant intensament el 3de9 amb folre i el 5de8, castells que podrien anar a plaça si l’assaig d’ahir al vespre així ho confirma. 

Així i tot, han pogut col·locar el pis de sisens a l’assaig i dissabte passat van fer també bones proves en un assaig que van fer a plaça després de l’actuació del Mercadal a l’Antiga, on el pis de sisens va esgarrapar però no van arribar a col·locar-se, ja que hi havia diverses baixes al nucli del folre, part molt important d’un castell folrat. També van poder col·locar dosos al 5de8.

La Diada de Sant Pere preveu castells de nou pisos per part de dues de les colles participants

Els de la camisa avellana ja van dur el tres folrat l’any 2016 per Sant Pere però sols el van poder carregar. El 5de8 també l’han dut en més d’una ocasió per la diada de Festa Major, sent l’any 2015 el primer cop que el descarregaven en aquesta diada. Si no arribessin els grans castells, sumarien una tercera tripleta de vuit, fet molt meritori pels reusencs en una temporada on tenen encara grans cites, com la Diada del Mercadal.

Els tarragonins de la camisa lila arriben també en un bon estat de forma. Tot i que la sensació enguany és que estan anant a un ritme més pausat, la setmana passada van estrenar el 3de9 amb folre fora de casa, convertint el Castell de Montjuïc en plaça de nou. El fet de dur un castell d’aquesta magnitud fora de casa demostra que tenen un gran poder de mobilització i avui podrien repetir l’actuació que van fer-hi.

Els del Cós del Bou, que no actuen per Sant Pere des de l’any 2012 on van fer-hi el 3de8, 4de8 amb el pilar i el 2de8 amb folre, es prenen aquesta actuació com l’últim banc de proves abans de la primera gran cita castellera de Tarragona el dia 24 de juny a la plaça de la Font. Allà, tenen intenció d’estrenar el doblet de nou pisos amb el 4de9 amb folre. Avui, l’actuació que hi podrien fer a Reus seria com la de la setmana passada, amb el 3de9 amb folre, el 5de8 i el 4de8 amb el pilar. Aquest últim, però, podria canviar-se pel 4de8 de cara a rodar-lo per pujar-lo un pis més al cap de dos dies.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van a un ritme més pausat respecte l’any passat, tònica general entre les colles castelleres aquesta temporada, però avui volen fer també una passa més a la capital del Baix Camp.

Els graciencs ja porten a l’esquena quatre 4de8 descarregats, tot i haver hagut de desmuntar-lo en tres ocasions. L’objectiu dels de la camisa blava és tornar a dur el carro gros i sumar-hi dues estrenes més amb el 3de8 i el 2de8 amb folre.
Per això, ja fa dies que van engegar una campanya amb el lema Fot-li cap a Reus, en referència a la dita Fot-li, que és de Reus, on han anat sortejant diversos productes reusencs als seus assaigs. El motiu és degut a la gran relació que hi tenen amb la colla amfitriona i amb la plaça Mercadal, on sempre han vingut a fer-hi grans diades.
L’any 2013, a la mateixa diada de Sant Pere, hi van descarregar el seu primer 5de8 de la història i els anys 2014 i 2015 van dur el 3de9 amb folre, tot i que en les dues ocasions van haver de desmuntar-lo. En altres edicions hi han dut la gamma alta de vuit com el 5de8 o el 7de8.

Comentarios
Multimedia Diari