El Sant Pere del 'Sí'

La plaça del Mercadal de Reus va ser un clam a favor de la independència després d'encendre's la darrera tronada de la Festa Major

29 junio 2017 21:06 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb el lema El canvi ets tu, la plaça del Mercadal ha bullit aquest vespre amb crits d’independència un cop encesa la darrera tronada de Sant Pere. Un moment que es repeteix any rere any, però que com sempre queda immortalitzat en el cap de moltes persones. 

No obstant això, la implicació que ha rebut en aquesta ocasió la crida dels ciutadans, tot alçant els cartells de colors amb un gran ‘Sí’, ha estat multitudinària. Juntament amb el matalàs musical de l’himne dels Segadors, la gran plaça ha emmudit. Una melodia que també ha estat corejada per molts assistents, els quals se sabien a la perfecció la lletra de l’arrelat cant.

Així doncs, ja convertida en tot una tradició, també s'han pogut veure desplegaments d’estelades i un sonor remor perllongat pel dret a decidir. Ha estat una estampa que ha deixat a molts turistes parats. De fet, el que han decidit de fer ha estat agafar les tablets i els telèfons per poder enregistrar aquest moment tan aclaparador. Aquests acolorits cartells han arribar a gran part dels assistents, ja que els voluntaris de l'ANC s'han encarregat de repartir durant tota la tarda. 

Comentarios
Multimedia Diari