El Seguici Festiu de Reus deixa petit el Passeig de Misericòrdia

Famílies senceres s'han aplegat aquest dilluns al matí i migdia per veure d’aprop les figures, els balls i les danses del seguici reusenc. El punt àlgid ha estat la ballada conjunta davant del santuari

25 septiembre 2017 18:16 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jornada festiva, bon temps i ganes de gresca. Els ingredients per disfrutar d’un bon matí de la diada de Misericòrdia estaven servits cap a les 11 del matí, hora en que el Seguici Festiu de la ciutat ha començat la baixada des de la Plaça de la Pastoreta pel Passeig de Misericòrdia. A aquella mateixa hora, en la Plaça del Santuari, començava la solemne missa concelebrada i presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Una missa que, com sempre passa, va ser molt multitudinària.

Parlar del Seguici Festiu de Reus es fer-ho de canalla, dels centenars de petits i petites reusencs i reusenques que xalen veient d’aprop els Gegants, la Mulassa, el Lleó o l’Àliga. Famílies senceres van omplir el Passeig de Misericòrdia per veure les figures i els balls i es van poder veure a molts nens amb samarretes dels Gegants i, com també és costum durant la Festa Major, acompanyats pels corresponents gegants en miniautura.

El Seguici Festiu ha anant avançant per un passeig que, minuts abans de que comences havia estat empaperat per cartells en favor del referèndum independentista de l’1 d’octubre.

El foc

Cap a quarts d’una del migdia els primers elements del seguici ja havien arriban a la gran rotonda de davant del Santuari de Misericòrdia. La Víbria i el Drac, acompanyats per la banda sonora de coets i petards, obligàven a molts petits a tapar-se les orelles davant el sorollam. Fins i tot, més d’un va haver d’abandonar el lloc acompanyat pel seu pare atemorit pel foc i la pòlvora.

Per aquella hora, i coincidint amb la finalització de la solemne missa, les campanes del Santuari de Misericòrdia van repicar i es van llençar 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

Com acostuma a passar cada any, el tram final del trajecte ha estat on s'ha congregat més públic, ja tocant la rotonda del Santuari de Misericórdia. Els Gegants de Reus i la Mulassa -sense oblidar també al Carrasclet- han entrat a plaça ballant. Darrera d’ells, els incombustibles Nanos, també molt estimats pels més petits.
Llavors ha estat el torn dels balls més tradicionals, com els de Pastorets, Galeres, Cavallets, Cercolets, Prims, Valencians, de Bastons de l’Esbart de Sant Llúcia, de Mossén Joan de Vic, de Gitanes i de Bastoners de l’Orfeó Reusenc.

Amb el migdia al damunt, els Xiquets de Reus han entrat a la plaça amb un pilar caminant, seguits per l’Àliga, una de les ànimes de la Festa Major. Amb tots els elements a la plaça ha arribat la ballada conjunta en honor a la Mare de Déu de Misericòrdia. Un dinar, cap a les dues de la tarda a la plaça del santuari, servia per recarregar piles per la jornada de la tarda i per tancar el matí de Misericòrdia.

Comentarios
Multimedia Diari