El Seguici Festiu es posa a punt en el tradicional assaig de la Festa Major de Reus

Centenars de nens i nenes van ballar, cridar i aplaudir amb els Nanos, els Gegants, el Basilisc, el Lleó o el Ball de Cercolets, per posar-ne només uns exemples

23 junio 2018 12:05 | Actualizado a 28 junio 2018 10:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb puntualitat britànica, a les 19.30 h començaven a sonar els primers acords de la cançó Festa Major de la Trinca, a càrrec de la Banda de la Festa Major. Era el tret de sortida del tradicional assaig del Seguici Festiu a la Palma, dos dies abans del Pregó.L’assaig és el primer punt de

trobada entre un frisós públic, el dels xiquets i xiquetes de la ciutat, amb els diversos elements que conformen el seguici. 

La primera a sortir a la plaça central de la Palma va ser la Víbria, que va assajar el ball solemne que van estrenar l’any passat i que enguany oferiran a la ciutadania durant la tanda de lluïment del dia de Sant Pere al matí. 

Els nens i nenes, que havien estat esperant des de feia estona per poder veure el seguici, van aplaudir per primer cop durant la tarda d’ahir. Uns aplaudiments que es barrejarien, ben ràpidament, amb crits i balls improvisats, emulant els Gegants, el Lleó o l’Àliga, mentre els seus pares els demanaven que s’estiguessin quiets. 

La prèvia de Sant Pere

L’assaig és un d’aquells actes no protocol·laris, pràcticament instaurat per aclamació popular, que els més menuts viuen amb més frenesí. I és que la Palma permet un contacte gairebé directe amb tots els elements del seguici en poc més d’una hora. 

«Fa anys que portem els nostres dos fills a veure-ho», deia la Mireia, mare del Nil i la Martina. «Enguany no hem arribat a temps i no ens hem pogut col·locar a primera fila, però ells dos són allà davant donant-ho tot», explicava, assenyalant els dos petits, de quatre i sis anys, gaudint de l’entrada a la plaça de la Mulassa. 

El Víctor és un nen de tres anys que cada cop que sonen les gralles s’aixeca i comença a giravoltar. «És impossible que s’estigui assegut», deia el seu pare, mentre l’amenaçava amb lligar-lo al cotxet si no es portava bé. 

Comentarios
Multimedia Diari