El Seguici Petit es fa gran

Centenars de nens i nenes van demostrar ahir que el planter festiu està assegurat replicant a la perfecció els adults. L´àcid humor del Ball de Dames i Vells va repartir nombrosos somriures

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les jornades més especials de les fetes de Sant Pere és la que veu desfilar al Seguici Petit. Centenars de nens i nenes replicant al detall els balls i els diferents components del seguici festiu adult, tota una demostració que el futur està més que assegurat.

La darrera a incorporar-se ha estat la Cucafera Petita i ja s’ha convertit en una de les bèsties que més simpatia genera entre els menuts. Sobretot perquè durant el seu recorregut d’ahir llençava aigua pel nas davant la sorpresa de molts dels infants.

La comitiva va sortir cap a les sis de la tarda de la plaça Mercadal i sota un sol de justícia, una imatge ben diferent de la seva última actuació remullada per les festes de Misericòrdia, tal com recordava algun dels presents. Obrien el pas els nens del Ball de Diables Infantil, seguits pel Drac Petit.

Ells eren els encarregats de posar la llum i el foc a la vetllada i generar cara de por entre alguns dels petits assistents que s’amagaven darrere les cames dels seus pares. Això uns, perquè d’altres els va faltar ben poc per sortir a ballar amb els altres nens.

Com cada any, la Mulasseta també va ser una de les més aplaudides durant el seu recorregut pels carrers del nucli antic. Tampoc hi van faltar els Nanos Petits, els Vitxets, els Moros i Indis Petits, el Ball de Pastorets Petits, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia i el Ball de Prims Petits.

La música de grallers i timbals, que ressonaven pels carrers, també feia ballar a petits i grans tot i la sufocant calor. Les fotografies amb càmeres i mòbils, i els selfies, no paraven ni un moment.I és que tot s’hi valia per tenir un record de petita l’actuació d’enguany. El recorregut finalitzava, novament, al Mercadal amb tots els elements ballant seguint l’ordre de desfilada.

Davant d’una plaça plena de gom a gom, els reusencs no es van perdre ni un detall de les evolucions dels menuts a la coca central, tal com si es tractés del seguici adult el dia de Sant Pere al matí.

 

Dames i Vells

Paral·lelament, cap a dos quarts de vuit del vespre, un centenar de persones omplia la plaça de Sant Miquel (pròxima al Baluard)? per seguir la primera actuació de la cercavila del Ball de Dames i Vells. L’àcid ball parlat només va tenir una concessió al principi recordant la figura de Jaume Amenós. A partir d’allí, els seus integrants van repartir crítiques a tort i a dret. Des del delicat moment que travessa el comerç local per l’arribada de Metrovacesa passant pels casos de corrupció relacionats amb Innova o el Saloufest.

Tampoc se’n van lliurar els veïns de Tarragona ni l’alcalde Carles Pellicer –present a l’acte– de qui van assegurar que es trobava en una «dimensió desconeguda» per ser guanyador d’unes eleccions amb només set regidors.

L’aspecte polític també va continuar amb burles al «naufragi» de Francesc Vallès i el PSC a les eleccions passades, a les picabaralles dins d’ERC o a la CUP per no voler entrar al govern.

Tot i així, un dels moments que més va agradar als presents va ser quan van cantar la cançó sobre «el caloret reusenc, que és Sant Pere!» Tot seguit, els membres de Dames i Vells van continuar el seu recorregut per repetir actuacions pel centre.

La jornada, prèvia a l’anada a Completes d’avui, va finalitzar amb el multitudinari sopar popular de bou i arròs a la plaça d’Evarist Fàbregas d’El Pallol i la segona edició d’El Tomet de Sant Ganxet. Els actes festius continuaran avui des de primera hora fins ben entrada la matinada.

Comentarios
Multimedia Diari