El Seguici té el seu futur assegurat a Reus

La plaça del Mercadal es va omplir ahir de gom a gom per gaudir del Seguici Festiu Petit. Les bèsties, amb la seva versió reduïda, van ser les més aclamades de la cercavila

19 mayo 2017 21:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La canalla es va apoderar, durant la tarda d’ahir, de la Festa Major de Misericòrdia. Nens i nenes, acompanyats del seus pares i familiars, van sortir del col·legi amb més energia que mai. Els llibres de text van ser oblidats a l’aula i les motxilles substituïdes pel Drac Petit, la Cucafera Petita o la Mulasseta. Tant és així que les bèsties del Seguici, amb la seva versió reduïda, van demostrar que el futur està més que assegurat. Els adults tindran un bon relleu.

El Ball de Diables Petit va donar el tret de sortida de la cercavila, a la plaça del Mercadal, tenyint els carrers de llum i de color. «Tenen menys por del foc que nosaltres», comentava una mare. El seguien el Drac Petit, que expulsava espurnes al seu pas; i la Mulasseta, que enguany ballava a tot ritme. En aquesta ocasió, la Cucafera Petita, amb tan sols un any de vida, va poder viure la seva segona Misericòrdia. I de nou, mentre obria i tancanva la boca, va guanyar-se el públic.

Els assistents més menuts van pujar a coll dels seus pares per no perdre’s detall, mentre ballaven al ritme que marcava la banda musical. De seguida van desfilar els Nanos Petits que no van desaprofitar l’oportunitat de saludar i llançar, per a gaudi dels més petits, algun petó. Tampoc hi van faltar els Vitxets i els Moros i Indis Petits.

Fotos i ‘selfies’

Les fotografies amb càmeres i mòbils, i també els selfies, no paraven ni un moment. I és que res era suficient per tenir un record de totes les actuacions d’enguany. El Ball de Pastorets Petit, amb la mitja cobla Les Majorales; o el Ball de Cercolets, acompanyat del seus grallers; van ser els primers en desfilar davant d’una plaça plena de gom a gom. I ho van fer de «meravella», segons assegurava algun pare orgullós que no parava de retratar la seva filla, protagonisa del Seguici.

Entrada triomfal

Però l’entrada triomfal va ser la dels Xiquets de Reus, que van començar la marxa amb un ‘minicastell’, que va deixar bocabadat més d’un. «Fica’t de peu sobre la meva esquena», bromejava una mare amb el seu fill. També va posar el llistó molt alt el Ball de Valencianets, que van desfilar, un per un, demostrant un equilibri gairebé acrobàtic. Els nens, a dos peus, sobre les espatlles d’un adult, saludaven a tots aquells que van parar a veure’ls fer la seva.

La comitiva va recórrer el centre de la ciutat, en una ruta que donava molt de joc. Per un costat, hi havia carrers estrets que, com el de Santa Anna, van permetre als assistents moure’s i córrer entre espurnes i espetecs de forma participativa; mentre que els carrers amples, com la plaça del Mercadal, van servir d’aparador per fer gaudir de l’espectacle a tots aquells que van voler aproximar-se.

Un dels moments més divertits va tenir lloc al carrer de Monterols, on el Nanos van protagonitzar la imatge més dolça de la jornada. Mentre desfilaven, van aprofitar per parar-se i saludar la canalla, que aixecats pels seus pares, van poder fer-los un petó a la galta. Plens de goig, els nens van poder acaronar també la Cucafera Petita.

Comentarios
Multimedia Diari