Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Tanatori Municipal serà més accessible per als vianants

L'Ajuntament aprova de forma inicial un projecte de reforma per fer més visible l'accés principal de l'equipament

Cristina Valls

Whatsapp
Imatge virtual on es mostra la plaça de Pablo Picasso amb la reforma efectiva. Foto: cedida

Imatge virtual on es mostra la plaça de Pablo Picasso amb la reforma efectiva. Foto: cedida

L’entorn del Tanatori Municipal serà més útil i accessible pels vianants a partir de l’octubre i es preveu que les obres finalitzin en un termini de tres mesos. I és que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va fer pública l’aprovació primigènia del projecte de millora de l’accés principal del Tanatori Municipal. En cas d’esgotar-se el termini d’exposició pública sense cap al·legació, es durà cap endavant.

Per la seva banda, ahir divendres des de l’Ajuntament, van anunciar també la seva aprovació encara inicial del projecte de remodelació de l’accés. «Estudiant la zona, hem vist que la solució més efectiva és treballar sobre l’entrada de la zona nord de la qual es pot accedir des de l’avinguda del President Macià, que és potser menys visible que no pas la de l’espai de l’aparcament», va explicar l’arquitecte municipal, Gabriel Bosques.

A més, l’entès va xifrar en un 35 o un 40% l’actuació que es farà a la plaça. «Volem que l’edifici conflueixi amb l’espai públic. Llevarem els racons i espais amagats que no es facin servir per estalviar-nos haver de netejar quelcom del que poden prescindir, alliberarem zones de vegetació i traurem algunes barreres arquitectòniques, les quals evidentment complien la normativa, però farem el camí d’accés menys sinuós», va continuar detallant l’expert.

A hores d’ara, l’entrada al Tanatori des de la zona nord-oest es realitza a través de la plaça Pablo Picasso, la qual està constituïda en relació amb l’escultura situada al mig. Allà no hi ha gaire afluència de gent i la visibilitat de l’equipament municipal és poca. Aquest és un dels factors a corregir.

La franja de jardineres, que es troba tocant a la plaça, també és un dels altres punts, ja que tapen l’edifici i el fan gairebé imperceptible. «La finalitat seria modernitzar l’entorn, fer-ho funcional», va dir l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

Quins seran els canvis?

El projecte d’obres també ha tingut en compte el pas de vianants de l’avinguda President Macià amb el carrer de Cambrils, a partir del qual preveuen que sortirà una rampa lleugerament inclinada –un 3,5%– de 22 metres de llargària i 6,6 metres d’amplada que durà al centre de la plaça fins al vestíbul exterior del Tanatori amb un pendent del 5,5%.

Des d’aquesta rampa fins a les jardineres –les quals separen l’avinguda de Bellissens– es formarà una nova línia verda de 47 metres de llarg i 9,5 metres d’ample de gespa o amb heura de fulla petita.

Un altre accés important que du fins a l’equipament municipal és el que va des de l’avinguda del President Macià amb el carrer Sol i Ortega. En aquest cas, es tornarà a emprar la mateixa dinàmica, però aquesta vegada la dimensió de la pujada en amplària variarà a dos metres.

Aquestes actuacions tenen com a objectiu apropar l’edifici a les mirades, salvant el desnivell d’1,5 metres, gairebé imperceptible. Per tal d’elaborar un enllaç entre l’espai exterior i el vestíbul interior, es construirà un espai cobert de 6,6 metres d’amplada i 4,20 metres de llargada, tret que donarà lloc a una volta que farà de sostre i unes gelosies de llistons de fusta com a laterals.

Des d’aquests laterals, es perllongaran uns pòrtics metàl·lics a banda i banda que faran de suport per elaborar uns murs vegetals amb heura de fulla petita. Aquestes parets verdes han incrementat la seva popularitat. De fet, moltes d’elles s’han construït en aeroports per treballar una millor estètica.

L’altra intervenció important serà l’enderroc del mur de contenció de les jardineres en l’encreuament de l’avinguda del President Macià i l’avinguda de Bellissens. Aquest canvi té com a meta millorar la visibilitat de la zona.

Pel que fa al pressupost, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va xifrar la inversió de l’Ajuntament en el projecte de remodelació de l’exterior del Tanatori en 158.649,23 euros, una quantitat que es troba inclosa dins el pressupost de Reus Serveis Funeraris.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También