Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Teatre Bartrina acull la cloenda de l'Any Roseta Mauri

Reus. Serà el pròxim diumenge 22 de desembre, amb tota 
una jornada dedicada 
a la dansa

Diari de Tarragona

Whatsapp
Gala de cloenda del 9è Premi Internacional de Dansa RosetaMauri al Teatre Fortuny. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ/DT

Gala de cloenda del 9è Premi Internacional de Dansa RosetaMauri al Teatre Fortuny. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ/DT

El Teatre Bartrina serà la seu que acollirà el pròxim diumenge 22 de desembre tota una jornada dedicada a la dansa en el que serà la cloenda de l’Any Roseta Mauri, una commemoració que durant tot l’any ha portat actuacions extraordinàries, classes magistrals, xerrades o exposicions al voltant de la dansa i també a la figura de qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París, Roseta Mauri.

Les activitats començaran a les 11:00 h amb un col·loqui amb Lola de Ávila, ballarina i mestre, i Andrew Mcnicol, coreògraf, moderat per Carlota Moragas, periodista cultural especialitzada en dansa. A les 12:30 h es farà una actuació de l’Escuela Internacional de Danza María de Ávila.

Més tard, a les 13:00 h s’impartirà una master class de dansa clàssica a càrrec del coreògraf Andrew Mcnicol, oberta a tot el públic que hi vulgui assistir com a espectador.

A la tarda, des de les 16:30 h fins a les 19:30 h, es farà un taller teoricopràctic basat en eines coreogràfiques, a càrrec de Yoshua Cienguegos, coreògraf, pedagog, ballarí i director de CienfuegosDanza. A les 19:30 h es farà una exposició del taller i, finalment, a les 19:45 h hi haurà una actuació de Cienfuegos Danza i parlaments institucionals de cloenda.

Tant la jornada de cloenda com tota la commemoració de l’Any Roseta Mauri ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Dansa de Reus.

Referent internacional

L’Ajuntament de Reus ha dedicat l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa.

La commemoració, va començar el 13 de febrer, amb un acte institucional al Palau Bofarull i una conferència sobre la vida de Roseta Mauri, a càrrec de Carme Puyol, llicenciada en Història i graduada en Arxivística i Gestió d’Institucions Culturals.

La commemoració ha volgut retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i ha coincidit amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Temas

Comentarios

Lea También