El Teatre Bartrina de Reus celebra 20 anys de la reobertura donant pes a la música

La programació d'hivern i primavera dóna l´empenta a músics catalans i torna fornida de producció teatral del territori

19 mayo 2017 16:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Teatre Bartrina fa 20 anys de la seva reobertura, i ho vol celebrar apostant fort per la música i la producció teatral del territori. En aquesta línia, i en l’acte de presentació d’ahir dimecres, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, va donar el tret de sortida «als primers espectacles que es duran a terme al Bartrina sota el segell de la Capitalitat de la Cultura».

L’àmplia oferta de 16 espectacles, dos festivals –el Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) i la Fira del Circ de Catalunya del XXI Trapezi–, i altres activitats paral·leles ja suma adeptes, segons va informar Caelles, qui va posicionar en prop d’uns 70 abonaments «assegurats i uns 20 de reservats».

Pel que fa als espectacles que duran aquest segell cultural seran el del cantant reusenc Fito Luri, qui presentarà el proper 12 de febrer el sisè disc Planetes càlids. «Mostro sonoritats més contundents, parlo de la quotidianitat i en un format molt menys acústic del que el meu públic està acostumat. Tot el procés de producció i elaboració ha passat per La Palma i tindrà una projecció a nivell de Catalunya», va explicar el reusenc.

Les obres de teatre Revolta de bruixes i La desaparició de Wendy, de Josep Maria Benet i Jornet, també s’inclouen dins el cicle de capitalitat cultural. I segueix la mateixa línia el concert de Paula Valls, que es durà a terme l’11 de març i que s’inclou dins el festival Black Music, el qual es farà per primer cop a Reus. Completa la selecció amb el segell cultural l’obra Els tres aniversaris, de Rebekka Kricheldorf, el qual es du a terme per primer cop a Espanya. «El que pretenem fer amb aquest tipus d’obres és crear un segell fort tarragoní pel que fa a la producció teatral», va explicar el traductor de l’obra Els tres aniversaris, Joan Negrié.

Dins la programació també s’inclou l’espectacle del quintet de cordes de l’Orquestra Camerata XXI, que es durà a terme el 26 de març. «Es tracta d’un espectacle per a totes les famílies, i que suposa tota una interacció per a tots, ja que té una part per passar-s’ho d’allò més bé i una banda més documental», va dir el violinista Xavier Blanc. D’altra banda, l’agrupació musical Soul Machine serà l’encarregada de celebrar els 20 anys del Bartrina el dia 20 de maig. «Entre cançó i cançó expliquem una història. Inclourem els treballs Terra negra i 6 Grans del soul, els quals estan arranjats especialment per a l’ocasió», va dir el pianista Pau Terol, qui va venir com a representant de l’agrupació que porta prop de 15 anys d’experiència als escenaris.

Comentarios
Multimedia Diari