El Trapezi oferirà més d'una trentena d'espectacles entre el 23 i el 25 d'octubre

La Fira del Circ de Catalunya que se celebra a Reus enguany ha dividit la mostra en tres etapes per la Covid-19

08 octubre 2020 15:20 | Actualizado a 09 octubre 2020 05:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Trapezi de Reus tindrà més d'una trentena d'espectacles, que tretze companyies representaran entre el 23 i el 25 d'octubre en diferents espais de la ciutat. La Fira del Circ de Catalunya s'ha hagut de repartir en tres moments a causa de la Covid-19. En el darrer serà el torn per les funcions obertes al públic, batejat com a 'Trapezi en viu'. Els aforaments seran més reduïts que altres anys, s'estrenaran dos nous escenaris, caldrà obtenir una invitació per als espectacles gratuïts i hi haurà més funcions de pagament, amb preus d'entre els dos i vuit euros, per minimitzar que quedin cadires buides. Les entrades es podran adquirir a la web del festival a partir de dissabte.

La 24a edició de la fira ha estat marcada per la pandèmia. Al maig, mes en què s'havia de celebrar inicialment, es va posar en focus en la presentació virtual de les companyies. Durant el juliol es van celebrar les jornades professionals en un format semipresencial i ara, a la tardor, serà el torn de les actuacions en viu.

La Fira Trapezi continua apostant per les coproduccions i presentarà l'espectacle 'Mentir lo mínimo', una idea original de la companyia Alta Gama i que constitueix una experiència col·lectiva en un lloc inusual, una pista blanca, llisa, mínima on a través del moviment, del pes i de les direccions, els intèrprets mantindran un diàleg amb el públic.

El certamen comptarà també amb dos guanyadors del Premi Nacional de Circ. D'una banda, la companyia Vavién Circo, guardonats l'any 2016, presentaran 'Esencial', un espectacle que parla de les transicions on cinc personatges juguen, somien i inicien un viatge on les decisions vitals serà sempre el camí més fàcil. De l'altra, el 24è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular 9 barris, guardonats el 2019, presentaran 'Sopa i el que el vent no s’emportà', un espectacle que explora amb humor i tragèdia un seguit de dinars de Nadal d'una mateixa família a través de diverses generacions.

Un altre dels plats forts serà 'Déja Vu', a càrrec de la companyia de Manolo Alcántara, que reflexiona sobre la distància existent entre realitat i somni. La clausura anirà a càrrec de la Cia Pistacatro i la seva Orquestra de Malabares, un espectacle d’allò més especial que relaciona música i circ amb sis malabaristes i una banda municipal.

Comentarios
Multimedia Diari