El Trapezi se suma a les residències de creació per impulsar nous espectacles

L'objectiu durant la 20ena edició de la Fira del Circ de Catalunya és ajudar a les companyies a crear els seus projectes

19 mayo 2017 19:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus es convertirà un any més en la capital del circ amb la celebració del Trapezi-Fira del Circ de Catalunya, que tindrà lloc del 12 al 15 de maig. La convocatòria d’enguany és especial, ja que el festival arriba a la 20ena edició i amb motiu de l’aniversari l’organització de la fira ha previst diverses novetats pel que fa a la programació d’espectacles i activitats paral·leles.

Tot i que els detalls del festival es desvetllaran en els pròxims dies, el director artístic del Trapezi, Jordi Gaspar, avançà ahir una de les principals apostes de la convocatòria: impulsar les residències de creació. «El que fem és intervenir en el procés de creació dels espectacles. Dues companyies estaran, entre dues i tres setmanes, a Reus, i amb un altre centre del territori, per desenvolupar els seus treballs», detallà Gaspar.

El director artístic de la fira explicà que aquesta novetat respon a la voluntat del Trapezi d’involucrar-se en el procés de creació de les companyies i ajudar que els seus projectes es facin realitat. «Les creacions professionals es fan amb més d’un any d’antelació. Molts artistes de circ no disposen d’espais de creació i necessiten unes condicions d’assaig i infrastructures per poder desenvolupar els seus projectes», explicà Jordi Gaspar, qui afegí que «la Fira del Circ de Catalunya a més de ser un lloc d’exhibició i contractació vol compartir la creació per millorar i professionalitzar més el circ a casa nostra».

Aquesta iniciativa, se sumarà a l’espai working progress, en el que les companyies exhibeixen els projectes amb els quals estan treballant. Paral·lelament enguany també tindrà lloc ‘El Covador’, l’única trobada entre escoles professionals del circ de l’estat. «És una oportunitat més perquè els alumnes dels centres puguin establir sinergies», afirmà el director artístic del Trapezi, qui afegí que «la Fira del Circ de Catalunya és i ha de ser el referent de circ nacional i estatal».

Pel que fa a la participació de companyies, Jordi Gaspar reconegué, sense entrar en detalls sobre les companyies nacionals i internacionals que visitaran la capital del Baix Camp el proper mes de maig, que «la programació continua apostant per la participació de companyies catalanes». Així mateix el pressupost del Trapezi 2016 és de 384.000 euros, una xifra que es manté respecte a l’edició anterior.

 

Comentarios
Multimedia Diari